Medianieuws

KRO-NCRV zoekt vervanger Eva Jinek

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Eva Jinek gaat eerder met zwangerschapsverlof.

Het was al bekend dat collega Jeroen Pauw eerder van vakantie zou terugkeren om in september het stokje van haar over te nemen. KRO-NCRV bevestigt nu dat Jinek ook de hele maand augustus afwezig is.Een woordvoerster laat weten dat de talkshowkoningin tot en met vrijdag 3 augustus haar latenightprogramma zal presenteren. De zendtijd blijft de rest van die maand  in handen van omroep KRO-NCRV (Pauw is van BNNVARA). Uit eigen omroepgelederen wordt nu naar een interim-presentator gezocht.

Wie dat zal zijn, is nog onbekend. Wel circuleren al enkele namen, vooral die van Nadia Moussaid. Zij maakte onlangs de overstap van de NTR (waar ze De Nieuwe Maan presenteerde) naar KRO-NCRV. Daar werkt ze mee aan het journalistieke programma Brandpunt+. In de Hilversumse wandelgangen vallen ook de namen van Sacha de Boer (eveneens Brandpunt+), Sven Kockelmann en Ghislaine Plag (allebei van NPO Radio 1).

Momenteel neemt Jeroen Pauw het latenight-tijdslot tussen 23.00 en 00.00 uur voor zijn rekening. Vanaf 4 juni is het de beurt aan Eva Jinek, die dus in augustus met verlof gaat. Die maand is de talkshow in handen van een vervanger, waarna Jeroen Pauw het stokje op 3 september weer overneemt.

AD/MEDIASITE.TV