Medianieuws

Humberto Tan hielt het droog tijdens zijn laatste RTL Late Night

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Humberto Tan kon zijn zakdoekjes in zijn pak houden bij de afsluiting van zijn laatste RTL Late Night.

Aan het einde van de show van vrijdag, waarin Humberto onder meer de kijker bedankte, hield hij het droog.

Dat was wel anders tijdens het optreden van Edsilia Rombley. Zij zong het nummer De liefde van je vrienden van Willeke Alberti, een lied dat Humberto naar eigen zeggen aan zijn broers en moeder doet denken. Terwijl Edsilia zong, stroomden bij Tan de tranen over zijn wangen.

Humberto had vrijdag, net als de rest van de week, geen idee welke gasten bij hem aan tafel zaten. Dat bleken Armin van Buuren, Louis van Gaal en John de Mol te zijn. Kensington trad op en ook Luuk Ikink, Humberto's eerste sidekick, keerde even terug.

Heel erg Zoetsappig

Op het Rembrandtplein in Amsterdam stond veel publiek dat getuige wilde zijn van Humberto's laatste RTL Late Night. Ook het NH Schiller, de thuisbasis van de latenighttalkshow, zat bomvol. Daar was plek voor familie, vrienden, collega's en "mensen die de afgelopen jaren mij en andere collega's een warm hart toe hebben gedragen". "Dit wordt een moeilijke avond", voorspelde Humberto nadat hij bij binnenkomst een staande ovatie had gekregen.

 

Aan het einde van de show blikte Humberto terug op een "overweldigende week". "Veel mensen zeggen dat het te zoetsappig was, maar ik voelde me de koning te rijk. Dit programma heeft mij en mijn collega's zo veel gegeven, en wat je krijgt moet je lang onthouden. Late Night heeft mij zo veel gegeven, wat ik ook ga doen in de toekomst, dit zal ik altijd bij me dragen."

Andere koers

Tot slot bedankte Humberto iedereen die de afgelopen vijf jaar naar zijn talkshow keek. "Of het nou in goede tijden was of in slechte tijden, u heeft gekeken. Dank u wel daarvoor, dank u wel voor 1055 afleveringen."

Hoewel Humberto afzwaaide, stopt RTL Late Night niet. Na de zomer keert het programma terug met een andere presentator, Twan Huys. Humberto zelf had langer door willen gaan met het praatprogramma, maar RTL 4 koos, mede vanwege teruglopende kijkcijfers, voor een andere koers. Bekijk hieronder laatste woorden Humberto Tan bij RTL Late Night.

 

RTL BOULEVARD/MEDIASITE.TV