Medianieuws

Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen zorgt voor records op Ziggo-netwerk

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

VodafoneZiggo

De Formule 1-slotrace trok een recordaantal kijkers en zorgde ook voor een extreem hoog dataverbruik in de middag bij Ziggo.

Zondag keken er in totaal ruim 5,3 miljoen mensen naar de race in Abu Dhabi. Het record van het totale dataverbruik in de middag is gisteren met 7% verder aangescherpt.

Het vorige kijkcijferrecord stond op naam van de Formule 1-race van Zandvoort in september 2021. In totaal keken er op dat moment bijna 3,5 miljoen mensen, waarvan ruim 425.000 via Ziggo GO, de mobiele app. Het oude record is daarmee met ruim 1,8 miljoen verbroken. De slotrace in Abu Dhabi was door Ziggo voor heel Nederland gratis beschikbaar.

 Ziggo GO
Via Ziggo GO keken gisteren 416.000 mensen op hun smartphone of tablet naar de Formule 1-afsluiting van dit jaar. Daarmee blijft het record staan op 557.000, dat werd gevestigd tijdens de Formule 1-race in Mexico van 7 oktober 2021.

 Dataverbruik
Naast het aantal kijkers is ook het record aan totale dataverbruik in de middag met 7% verscherpt. Het vorige record werd afgelopen maand nog tijdens de invoering van de gedeeltelijke lockdown gevestigd. De verdere aanscherping van zondag 13 december is vergelijkbaar met 30.000 gelijktijdig online gestreamde HD-films of -series of circa 8.000 in UHD/4K-kwaliteit.

 “Dit jaar heeft geresulteerd in ongekende records op ons netwerk. We zien dat het dataverbruik exponentieel groeit en dat onze netwerken in staat zijn dit te verwerken”, aldus Leo-Geert van den Berg, directeur vaste netwerken bij VodafoneZiggo. “We zijn dus niet alleen trots op Max, maar ook op al onze technici die het voor onze klanten dagelijks mogelijk maken om zorgeloos te genieten van onze producten en diensten.”

 Extra Formule 1 Café
Vanavond zendt Ziggo Sport een extra Formule 1 Café uit waarin wordt teruggeblikt op de race van Max Verstappen. De traditionele eindejaarsinterview met hem is op maandag 20 december om 22.30 te zien op Ziggo Sport. Kijk hieronder het moment Max  Lewis in haalt.

VodafoneZiggo/Mediasite.tv