Medianieuws

Eigen Huis & Tuin Lekker leven gaat Koffietijd vervangen bij RTL 4

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Quinty en Loretta Koffietijd

Je zou het bijna vergeten, al die maanden na de schokkende aankondiging, maar over anderhalve week valt al het doek voor het iconische Koffietijd.

Vanuit RTL 4 is het opvallend stil over wat er voor in de plaats komt. Maar we hebben tóch het verrassende antwoord voor je.

Het land was in rep en roer toen afgelopen november bekend werd dat RTL de stekker uit het aloude Koffietijd trekt. Het was natuurlijk al lang niet meer het programma uit de tijd van Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij (want geen boodschappenspel), maar in de afgelopen dertien jaar werd het minstens weer zo iconisch. Toch is het na 26 mei écht voorbij. En daar heeft Mark Rutte niks aan kunnen veranderen.

Geldkwestie

De laatste jaren werd het koffiegeleut(er) niet meer uitgezonden vanuit de villa van De Gouden Kooi, maar vanuit het gebouw van de Nationale Postcodeloterij en Vriendenloterij in Amsterdam. Ze sponsorden ook het programma. Zoals bekend houden de loterijen erg van goede doelen, behalve van het overeind houden van een programma waar niet meer zoveel mensen naar kijken. En dus was het einde verhaal.

Vervanging

Maar wat komt er dan voor in de plaats? Hoe moeten we nu gezellig de ochtend beginnen met een kop koffie? En is er misschien nog een nieuw programma voor die arme Loretta Schrijver, Pernille la Lau, Patrick Martens, Quinty Trustfull en Vivian Slingerland? Inmiddels weten we het antwoord op die vraag. En wees gerust: er komt een razendgezellig programma voor in de plaats!

Budgetvriendelijk

En de nieuwe ochtendinvulling van RTL laat vooral zien hoe ontzettend handig ze zijn bij die zender in het besparen van wat centen. Want wat blijkt? De vervanging van Koffietijd wordt dat andere dagelijkse en zeer knusse programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Schemagegoochel

"Wat zal Froukje de Both het druk krijgen", zul je zeggen. Twee keer per dag op TV! Maar nee hoor, ook daarvoor heeft RTL 4 een oplossing. Ze zenden gewoon de herhaling uit van de vorige middag. Dat is minstens zo creatief als alle knutselprojectjes in het programma zelf.

Maar wacht even...

Maar de oplettende lezer zal misschien denken: "hé, er wàs toch al een herhaling van Eigen Huis en Tuin de volgende dag?". Dat klopt. Om 12 uur werd het altijd al herhaald. Maar goed, twee uurtjes eerder met een kop koffie erbij is het minstens zo gezellig. Op de oude plek van de herhaling komt nu een andere herhaling, van de legendarische ziekenhuisserie ER. En die komt net als Koffietijd ook uit de jaren 90. En zo is de cirkel weer rond!

De allerlaatste aflevering van Koffietijd zie je op 26 mei om 10.00 uur op RTL 4.

Veronica Superguide/Mediasite.tv