Medianieuws

Chantal Janzen hoop op een keihard kijkcijferstrijd tussen RTL EN SBS

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Chantal Janzen loopt graag voorop in de strijd om de kijkcijfers.

Nu Linda de Mol en Wendy van Dijk zijn vertrokken bij RTL zal zij de kar moeten trekken als de nieuwe 'zenderkoningin', al denkt ze daar zelf toch net wat anders over. "Nou koningin... Linda en Wendy zijn ouder dan ik", zegt ze tegen het AD.

De presentatrice begrijpt maar al te goed dat Linda en Wendy naar Talpa zijn overgestapt. Zelf had ze daar niets te zoeken, vindt ze. John de Mol had haar al in een vroeg stadium op de hoogte gesteld van wat er ging gebeuren. "Dat deed hij persoonlijk en dat was misschien ook niet voor niets", beseft ze.

Gelijktijdig zat Chantal ook met RTL om de tafel. "Maar ik was al zo ver in gesprek dat ik het niet netjes vond om me terug te trekken. Dat wilde ik ook niet, omdat ik een mooi pakket kreeg aangeboden. Bovendien, ik ben niet de zus van een zenderbaas, niet de geliefde van de programmadirecteur. Wat moet ik daar? Ik heb geen zin om het extra wiel aan de wagen te worden. Ik zou wel gek zijn om weg te gaan bij RTL."

Chantal heeft er zin in om de strijd aan te gaan met SBS, net als in 2007 toen RTL en SBS een bikkelharde ijsdansoorlog uitvochten. "Ik weet nog dat ik toen dacht: oh heerlijk, ik wil meedoen. Nu ook. Ik sta liever in de voorste linie met de kans om getorpedeerd te worden dan dat ik achterin ergens rondhobbel en morgen wel hoor hoe het allemaal is afgelopen.

6 INSIDE/MEDIASITE.TV