Medianieuws

Beau van Erven Dorens zeer bedroefd door IC verhaal in zijn Talkshow

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In het voorjaar applaudisseerden we massaal voor alle zorgmedewerkers, onze helden.

Inmiddels zijn we acht maanden verder en lopen de verpleegkundigen en artsen nog steeds het vuur uit de sloffen. Waar wij treuren om een verloren kerst, troosten zij familieleden van overleden patiënten. En die harde realiteit komt aan bij presentator Beau van Erven Dorens (49).

Aan tafel bij Beau doen drie IC-verpleegkundigen die al sinds de eerste golf keihard aan het werk zijn, een boekje open. Zo vertelt verpleegkundige Christel Schilders het hartverscheurende verhaal van een koppel met corona. Zowel de man als vrouw lagen aan de beademing in het ziekenhuis en omdat de 62-jarige vrouw in kwestie zich steeds slechter voelde, wilde ze nog één keer met haar grote liefde praten.

Via FaceTime wilde ze hem laten weten hoeveel ze van hem hield. "Die mevrouw die lag aan de beademing, dus die had een masker op haar gezicht. En dan kun je natuurlijk wel praten, maar elkaar niet verstaan", schets Christel het beeld. "Zij wilde tegen hem zeggen: 'Je moet weten dat ik heel veel van je hou' en 'je moet tegen de kinderen zeggen dat ik heel veel van ze hou'. Dat zei ik toen tegen hem, want zij was uitgeput. Zij kon dat eigenlijk helemaal niet meer." Kijk hieronder naar de beelden.

 

 

Omdat presentator Beau zijn tranen niet langer kan bedwingen springt Tijl Beckand, die er is om te praten over de finale van Het Perfecte Plaatje, bij. Hij vraagt aan de andere verpleegkundigen aan tafel hoe ze voorkomen dat ze zulke heftige confrontaties niet mee naar huis nemen. "Het is nu natuurlijk heftiger en het komt in beeld, omdat er corona is gekomen, maar we doen dit al langer", vertelt Sami Akrout. "Je moet er wel professioneel mee omgaan, want anders hou je het niet vol. Je moet van je werk houden, maar het ook kunnen afsluiten.,

RTL Boulevard/Mediasite.tv