Mediasite.tv Medianieuws

1 tegen 50 goed van Start op zondagavond

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RTL XL - Postcode Loterij Eén Tegen 50 • Afl. 1

Met ruim 1,1 miljoen kijkers voor Postcodeloterij Eén tegen 50 heeft RTL4 zondagavond een bres geslagen in de dominantie van NPO1 op primetime.

 De eerste aflevering van een nieuwe reeks was het op een na meest bekeken programma van de dag. Het journaal van 20.00 uur op NPO1 trok zoals vrijwel elke dag de meeste kijkers: ruim 1,7 miljoen.

Vanwege de coronacrisis is het vertrouwde format (zoals één kandidaat tegen 100 spelers) op een aantal punten aangepast, zodat de kandidaten voldoende afstand tot elkaar en presentatrice Caroline Tensen hebben.

 Ook de uitzending op Ziggo Sport van de start van het nieuwe Formule 1-seizoen trok zondagmiddag meer dan een miljoen kijkers die Max Verstappen al vroeg in de race zagen uitvallen. De race was goed voor een vijfde plaats in de lijst van meest bekeken programma’s. De voorbeschouwing op de wedstrijd trok een kleine 700.000 kijkers en nestelde zich daarmee op de negende plaats van de daglijst.

De start van een nieuw seizoen van het NPO 3-programma Makkelijk Scoren: Studio Afgelast van de VPRO, waarin de sportwereld in coronatijd op satirische wijze wordt besproken, was het meest bekeken programma op NPO3. Met 283.000 kijkers stond het programma echter niet in de dag top-25 van de SKO.

Shownieuws/Mediasite.tv