Mediasite.tv Medianieuws

VERONICA INSIDE KOMT NIET MEER TERUG

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 

„Johan en ik hebben besloten dat we niet op dezelfde voet verder gaan.

Daar blijf ik bij. VI komt niet meer terug”, vertelt Van der Gijp aan BuzzE. Een eventueel gesprek daarover met Talpa zou niets oplossen, denkt hij. „Nee hoor, Johan is er ook wel uit. In dezelfde setting doen we dit niet meer.”

 
Volgens Van der Gijp is er een tijdje terug al gesproken over een eventueel dagelijks programma met het VI-trio. Hij staat daar nog steeds voor open. „Ik weet niet hoe het daar nu mee staat, ik heb er niets meer van gehoord”, zegt de analist. Volgens hem zou het programma sowieso een andere naam krijgen en niet voetbalgericht zijn. Bovendien zou het naar SBS6 gaan en ook andere vaste gasten krijgen. „Misschien heb ik zelf roet in het eten gegooid. Ik heb gezegd dat ik ook wel een of twee avonden thuis wil zijn voor m’n zoon waar ik voor moet zorgen. Dat begrepen ze ook wel.”

„Maar de tijden van bandje, publiek, Danny Vera: dat is gewoon voorbij”, zo is ’Gijp’ stellig. „Daar moet je gewoon een einde aan maken. Het programma zoals het was is opgeblazen. Dat moeten we ook niet meer willen.”

"Wilfred heeft ons misschien laten vallen maar hij heeft ook geen moord gepleegd."

Niet jammer

„Of ik het jammer vind? Nee joh, totaal niet”, zegt Van der Gijp, die ook benadrukt dat het stoppen van VI absoluut geen stunt is. „Het is gedoe man”, verzucht hij. „Een grapje maken en het hele land is in rep en roep. Wat een gedoe. Mensen die sponsors gaan bellen, mensen die in de war raken, mensen die je voor racist en homofoob uitmaken. Dan denk ik: joh, waar ben je toch mee bezig. Ik ben straks 60 jaar, ik ga daar niet meer aan meedoen. Johan en ik hebben geen één keer tegen elkaar gezegd: ’goh jammer hé’. Misschien is het er ook wel de tijd voor. We gaan gewoon iets anders doen en dan zien we wel weer.”

Van der Gijp denkt dat Talpa misschien wel blij is dat hij en Derksen hun contract hebben ingeleverd en ieder zes ton aan hun voorbij laten gaan. „We zitten tenslotte ook in coronatijd. We verdienen een hoop geld. Voor hetzelfde geld denkt John de Mol nu: daar ben ik mooi van afgekomen, van dat salaris.”

„Ik heb 12 jaar leuke tv gemaakt en we gaan nu iets anders doen. We zien het wel”, besluit Van der Gijp. Volgens hem is al dat gepraat over Veronica Inside nu wel eens klaar. „Er zijn vandaag ook weer mensen die aan een chemo worden gelegd. Dat haalt de belangrijkheid er wel weer van af.”

Telegraaf/Mediasite.tv