Medianieuws

Terugkeer Loeki De Leeuw zo goed als zeker

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

https://i0.wp.com/hollywoodhuizen.nl/wp-content/uploads/2020/01/loeki00.jpg?fit=700%2C515&ssl=1

Loeki de Leeuw keert vrijwel zeker snel terug in de reclameblokken van de publieke omroep.

De Ster, verantwoordelijk voor de reclame bij de NPO, heeft de comeback bijna rond. ,,Ik wil het dolgraag, we zijn er heel hard mee bezig en zijn er heel dichtbij’’, zei Ster-baas Frank Volmer gisteravond op NPO Radio 2.

De toon van Volmer klonk als 98 procent zekerheid, grapten dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof in de Reclamemuziek Top 40. ,,Ik hoop dat jullie gelijk hebben; maar ook al is het 98 procent, er blíjft twee procent kans dat het niet gaat lukken. Maar het zou wel heel erg leuk zijn’’, aldus Volmer. Hij is waarschijnlijk onder meer in gesprek met Loeki-eigenaresse Louise Geesink. De leeuw is een creatie van haar vader, de in 1984 overleden filmproducent Joop Geesing

Loeki de Leeuw keert vrijwel zeker snel terug in de reclameblokken van de publieke omroep. De Ster, verantwoordelijk voor de reclame bij de NPO, heeft de comeback bijna rond. ,,Ik wil het dolgraag, we zijn er heel hard mee bezig en zijn er heel dichtbij’’, zei Ster-baas Frank Volmer gisteravond op NPO Radio 2.
 
De bekende leeuw, een 25 centimeter hoge pop, was tussen 1972 en 2004 zo’n 7000 keer te zien tussen de commercials bij de publieke omroep. De slechts vier seconden lange filmpjes draaiden vooral om de onhandigheid van de leeuw, die vrijwel geen tekst had maar zich onsterfelijk maakte met zijn kreet ‘asjemenou!’.

zestien jaar geleden verdween Loeki van de buis, omdat het te kostbaar was om de video’s te blijven maken. In 2019 keerde het beest eenmalig terug dankzij een petitie van Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Een permanente terugkeer zou echter te duur zijn, stelde de Ster toen nog. Daarop trok voormalig Ster-baas en Loeki-fan Chris Smeekes 20.000 euro uit om te laten onderzoeken hoe het publiek dacht over een comeback.

Twee derde van de kijkers juichte een terugkeer toe, bleek uit de studie van Motivaction Research and Strategy onder ruim 1000 tv-kijkers tussen de 18 en 90 jaar. Bijna de helft van de groep ondervraagden tussen de 20 en 49 jaar zei dat ze door het kijken naar Loeki de Leeuw meer openstaan voor andere commercials uit hetzelfde blok. Kijk hieronder oude Beelden Loeki de Leeuw.

 

Ad/Mediasite.tv