Medianieuws

Soundz Live start morgenavond bij Radio Veronica

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Soundz Live is het nieuwe vrijdagavond programma van Radio Veronica.

De drie uur durende show zal worden gepresenteerd door Radio Veronica-jock Carsten van Dijk en Soundz-hoofdredacteur Jean-Paul Heck. Soundz Live zit bomvol rock-‘n-roll, goede muziek, interviews en veel liveoptredens van Nederlandse- en buitenlandse artiesten en bands.

De eerste uitzending zit al boordevol livemuziek en meteen een fraaie primeur. Blaudzun komt langs voor een interview en zal met zijn band een aantal songs spelen van zijn volgende week te verschijnen nieuwe album Lonely City Exit Wounds. Ook multi-instrumentalist, gitarist en zanger Blanko is van de partij om een aantal nummers live te vertolken.

Voor talent is er elke week ruimte. De nog maar 17-jarige Nienke Dingemans zal weleens de verrassing van 2022 kunnen worden en maakt haar nationale radiodebuut in Soundz Live. Tevens hebben we Dan Huff, producer- en gitarist van ondermeer Madonna, Shania Twain, Joe Cocker, Michael Jackson en Taylor Swift live vanuit Nashville in de uitzending.

Het magazine Soundz is online ook zeer actief maar met dit radioprogramma zal er ook een vertaalslag worden gemaakt naar de landelijke radio. Voor Jean-Paul Heck is Veronica een logische keus. ,,Wat Veronica onder de bezielende leiding van Rob Stenders doet, dat doen wij met Soundz in magazine-vorm. Het is een uitdaging om alles waar Soundz voor staat nu op de radio te gaan doen.”

Heck groeide op in de jaren ’80 en was een groot fan van het radioprogramma Countdown Café. ,,Daar zat alles in wat ik als muziekfreak wilde horen: te gekke muziek, gave interviews en bands die gewoon in de studio of op locatie stomende optredens gaven.

Marco Aarden

Dat echte rock-‘n-roll gevoel mis ik wel op de Nederlandse radio en dat willen Carsten en ik terughalen. Terugblikken, anekdotes ophalen, boven op de actualiteit zitten en vooruitkijken met vaste onderdelen zoals The Underground met Soundz DJ Marco Aarden, vinyl, nieuws en veel meer: dat is het devies van Sound Live.” Carsten van Dijk kan niet wachten om vol gas te gaan met Soundz Live.

Carsten:Ik hou enorm veel van livemuziek, dus ben blij dat we op de vrijdagavond bij Veronica weer een echt muziekprogramma met veel livemuziek kunnen maken. Gevestigde namen en nieuw talent komen langs. Samen met de muzikale kennis van Jean Paul gaan we er een gezellig rock ‘n’ roll programma van maken!”

Erik van Wunnik, Chief Sound of Soundz, is dan ook supertrots dat Soundz Live de echte aftrap van het weekend gaat worden voor de muziekliefhebbers! “Er is geen andere plek waar muziek beter op zijn plek valt dan bij Veronica.”

Soundz Live is vanaf 14 januari elke vrijdagavond te horen tussen 19.00 en 22.00 uur op Radio Veronica.

Soundz/Mediasite.tv