Medianieuws

Oud tv presentator Frank Kramer overleden

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer (73) overleden
Oud-voetballer, tv-presentator en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarigeleeftijd overleden.
Dat meldt Philip Kooke, schrijver van de biografie van de markante Kramer, die nog een boodschap achterliet. "Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt." Kramer was al enige tijd ziek.
 Zijn voetballoopbaan voerde Kramer onder meer langs FC Amsterdam, Telstar en FC Volendam. Hij gold als een grillige aanvaller. Na zijn voetballoopbaan werd hij onder meer presentator van spelshows als Hints en Boggle. Tot twee jaar geleden was hij actief als commentator op Eurosport.

Kramer gold als een buitenbeentje, een voetballer die in een oude Eend (2CV) naar de trainingen kwam en nog tijdens zijn voetballoopbaan een hit scoorde met de groep Full House. Met de cover 'Standing on the inside' werd de tweede plaats in de Top 40 bereikt. Hij was opgeleid tot leraar Duits en ook nog enige tijd werkzaam als steward.

Nadat hij was gestopt als voetballer werd hij presentator van AVRO's Sportpanorama. Toen hij door die omroep werd afgedankt - zijn losse manier van presenteren werd niet gewaardeerd - vertelde hij in de laatste uitzending dat het vooral het gebrek aan humor was bij de leiding waarom hij moest vertrekken. Halverwege zijn betoog werd de eindtune ingezet. Kramer vervolgde zijn tv-loopbaan bij de KRO met de Frank Kramer Show, het presenteren van Hints en later Boggle.

Ook zijn afscheid bij Eurosport, na 24 jaar, werd memorabel. Zijn laatste wedstrijd moest hij becommentariëren middenin de nacht. Het betrof een duel uit de Amerikaanse competitie MLS en de beledigde Kramer negeerde in zijn commentaar de wedstrijd volledig. Slechts één keer noemde Kramer de naam van een speler. Dat gebeurde na de 1-0. "Dit is weer die Martínez, die heeft de onhebbelijke gewoonte om altijd als ik aan het woord ben te scoren." Verder vulde hij de tijd met anekdotes, gedichten, liedjes en analyses over onder meer de effectenbeurs.  Kijk hieronder naar beelden Frank Kramer van 2 jaar geleden toen was te gast bij VI. Kijk  onder oude  van de spelshow Boggle dat gepresenteerd door Frank Kramer.


 

Veronica Inside/Mediasite.tv