Medianieuws

Jan Slagter ziet Vandaag Inside als voorbeeld voor Op1

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Directie - Omroep MAX

Volgens Jan Slagter zou de publieke omroep een veel groter publiek moeten bereiken.

De omroepbestuurder van MAX ziet Vandaag Inside als voorbeeld: "Laat die mensen aan het woord".

Dat zegt hij vrijdag in De Nieuws BV. Slagter vindt dat talkshows zoals Op1 niet "alleen zware onderwerpen moeten behandelen". "Ik weet wel van Pauw (Jeroen, red.) dat hij af en toe zei: ik ben wel blij als Gordon aan tafel zit. Omdat er toch wat luchtigheid in zo'n gesprek komt. Ze komen met een ander onderwerp, maar ze bemoeien zich wel..."

De MAX-voorman vervolgt: "We moeten het ook niet vergeten: mensen die lager opgeleid zijn, mensen die maatschappelijk teleurgesteld zijn, de afgehaakte - zoals je dat ook wel noemt - die vinden wél hun weg bij Vandaag Inside bijvoorbeeld. Omdat daar ongebreideld hun mening op tafel wordt gegooid. En de kijker die herkent zich daarin - op de één of andere manier. Die zeggen: het is wel waar wat die Johan zegt! Of: het is wel waar wat die Wilfred zegt!"

Slagter zegt dat 40% van de mensen die naar Op1 kijken, hoger opgeleid zijn. Hij wil echter ook "Vandaag Inside-publiek" bereiken. "Het bespreken van onderwerpen die mensen nauw aan het hart liggen. De mensen die dagelijks het beleid van deze regering aan den lijve ondervinden. Laat die mensen aan het woord."

Peter Kee - parlementair redacteur van Op1 - vraagt zich vervolgens af of de publieke omroep dan "een soort Vandaag Inside wil maken". "Ja hen lukt het wel", zegt Slagter. "En misschien moeten we... We hebben vijf talkshows op een avond. Waarom maken wij er dan niet twee die wat meer lijken op Vandaag Inside met spraakmakers. Talkshows. Maar dan van een ander kaliber."

Vandaag Inside/Mediasite.tv