Medianieuws

House Top 1000 Aller Tijden keert terug op Radio NRG

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

25 jaar na eerste uitzending weer te horen op zender waar alles begon — tevens start nieuwe programmering.

De unieke muzieklijst House Top 1000 Aller Tijden keert aanstaande vrijdag 2 april terug op Radio NRG (“eNeRGy”) in de Haagse regio en ver daarbuiten.

 Het is 25 jaar geleden dat, in het voorjaar van 1996, de ether in de Haagse regio opgeschrikt werd door een gloednieuwe en toen opschudding veroorzakende muzieklijst: een Top 1000 van de beste, bekendste en niet zelden hardste Dance- en House-hits op het toen net zo brutale en vernieuwende Radio NRG.

Inmiddels is de House Top 1000 Aller Tijden al een kwart eeuw een vaste radiotraditie tijdens het lange Paasweekend. De afgelopen jaren werd deze bijzondere lijst uitgezonden door verschillende andere radiostations maar vanaf aanstaande Goede Vrijdag is zij, voor het eerst in 25 jaar, weer te horen op Radio NRG, de jaren ’90 dance- en house-zender die vorig jaar zomer een opvallende comeback maakte in de ether en op internet.

 House Top 1000-initiatiefnemer en mede-oprichter van Radio NRG, Peter van Leeuwen: “Het is fantastisch dat deze unieke lijst dit jaar, naast Wild FM en Deep Radio, ook te beluisteren is op Radio NRG, de zender waar het allemaal begonnen is. Ik verheug me erop om komend Paasweekend de luisteraars van het eerste uur te mogen begroeten en samen met hen een ouderwets gezellig radiofeest te vieren.”

 Naast House Top 1000-veteraan Peter van Leeuwen zal de lijst onder andere worden gepresenteerd door legendarische DJ’s als Giel Beelen, Robin Albers, Mark van Dale, Michel de Hey, DJ Jurgen en Gijs Alkemade.

 Nieuwe programmering

Voor Radio NRG vormt de House Top 1000 de aftrap voor een hele reeks aan nieuwe programma’s. Zo zijn er nieuwe dagelijks gepresenteerde ochtend- en middagshows, begint het weekend als vanouds op de dinsdagavond met klassieker-mixshow ‘Mellow Moods’ en is internationale ster en clubpionier DJ JOSE iedere zaterdagavond tot zondagochtend vaste gast.

 Bovendien heeft NRG de levende radiolegende Erwin van der Bliek als vaste ‘station voice’ aan zich weten te binden; zijn stoere stem is voortaan te horen in Radio NRG-jingles en promo-spots.


Uitzendtijden House Top 1000 Aller Tijden – editie 2021
De House Top 1000 Aller Tijden wordt op Goede Vrijdag 2 april om 10:00 uur afgetrapt met de nummer 1000. Daarna volgt een dag-en-nacht marathonuitzending die tot en met Tweede Paasdag duurt. Op maandag 5 april om 21:00 uur wordt de nummer 1 van de lijst uitgezonden.


Ontvangstgebied Radio NRG
Radio NRG is in een groot deel van de Randstad in de ether te beluisteren via DAB+. De omroep maakt hiervoor gebruik van een aantal DAB+-netwerken in onder andere Den Haag, Leidschendam-Voorburg/Leiden, Zoetermeer/Lansingerland/Krimpenerwaard en Delft/ Vlaardingen. NRG is bovendien wereldwijd te beluisteren via de grote online- en mobiele radioportals en via de eigen website: radio-nrg.com.

De House Top 1000 Aller Tijden zal komend Paasweekend behalve op Radio NRG ook te horen zijn op Wild FM en Deep Radio.

Radio NRG/Mediasite.tv