Mediasite.tv Medianieuws

Ex 3FM en CAZ! jock Marc de Hond overleden

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden.

Hij stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt donderdag in besloten kring begraven, laat woordvoerder Merel Ooms namens de familie weten.In december 2002 werd bij Marc, toen 25, een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij de tumor moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn merg bekneld. Hierdoor belandde de presentator in een rolstoel. In eerste instantie kostte het hem veel moeite om zijn nieuwe leven te accepteren. Maar na een aantal jaar schikte hij zich toch in zijn lot en ontpopte zich tot een belangrijke spreekbuis van Nederlanders met een beperking.

In het boek Kracht, dat in 2008 verscheen, beschreef de ondernemer zijn moeizame revalidatieproces. Zijn openhartige verhaal bezorgde hem een plek in de Lulverhalen, een mannelijke variant van de Vaginamonologen. Deze kennismaking met het theater beviel hem zo goed dat hij in 2014 zijn eerste solovoorstelling presenteerde, Scherven brengen geluk. Ook maakte hij naam als rolstoelbasketballer. In 2011 speelde hij tijdens het EK in het Nederlands elftal.

Tijdens de voorbereidingen voor zijn derde theatershow, eind 2018, werd een nieuwe tumor in zijn blaas gevonden. Marc onderging chemotherapie en zijn blaas moest worden verwijderd. In 2019 trad de theatermaker in het huwelijk met meerkampatlete Remona Fransen, die hij in 2011 op trainingscentrum Papendal had leren kennen. Zij hadden op dat moment samen al twee kinderen, Livia en James. Marc was begin 2020 nog een van de finalisten van De Slimste Mens.


Marc de Hond: 'Ik wou dat Donald Trump mijn kanker had

Omdat de alleskunner vreesde dat hij zijn kinderen niet zou zien opgroeien, maakte hij de afgelopen maanden een serie openbare interviews waarin hij vertelde over zijn leven. Onder anderen Claudia de Breij, Humberto Tan, Paul de Leeuw, Janine Abbring en Eva Jinek deden mee aan dit bijzondere project. Ook schreef hij in het laatste half jaar van zijn leven nog een tweede boek, Licht in de tunnel, dat binnenkort zal verschijnen.

De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken. Hij stopte op zijn 18e met zijn studie economie om de internetbedrijven Hatchoo! en veiling.com op te richten. Marc en zijn twee zakenpartners verkochten de eerste veilingsite van Nederland na een paar jaar aan een Duitse partij. Daarna werd hij actief als jock  bij de radiozenders 3FM en op 18 april 2006 ging hij aan de slag bij  Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma’s, zoals het Eindexamenjournaal. Op Radio 1 verzorgde de jock een aantal maal de live-uitzendingen over de Oscaruitreiking. Kijk hieronder promo voor het programma hij destijds deed in de avond op CAZ!

Oud-internetondernemer Marc de Hond overleden - Emerce

RTL Boulevard/Mediasite.tv