Medianieuws

Beleef het WK Rugby exclusief bij Ziggo Sport

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ZIGGO SPORT RUGBY

Vrijdag 8 september begint het grootste sportevenement ter wereld in 2023: het WK Rugby.

Ziggo Sport zendt het toernooi in Frankrijk de komende zes weken live en exclusief uit tot en met de spetterende finale op zaterdag 28 oktober.

Vrijwel alle wedstrijden van het WK zijn live en in zijn geheel te zien op Ziggo Sport kanaal 14 of Ziggo kanaal 13 en op Ziggo Sport Totaal. Te beginnen met de klassieker Frankrijk vs Nieuw Zeeland waarbij de All Blacks voorafgaand aan de wedstrijd hun wereldberoemde en imponerende haka zullen uitvoeren. Vanuit de studio in Hilversum komen er regelmatig voor- en nabeschouwingen met onder meer Tessa Veldhuis en Tim Visser, beiden voormalig rugby-internationals. Bijdrages en commentaar vanaf locatie worden verzorgd door van Albert Mantingh en Sean Mallon.

Ziggo Sport introduceert nieuwe manier van interactie met rugby kijkers
Om kijkers nog meer onderdeel te laten worden van de wedstrijden introduceert Ziggo Sport een nieuwe manier van digitaal sport beleven. Tijdens alle gestreamde live uitzendingen op Ziggo Sport Totaal GO, krijgt de kijker bij de rugby-duels ‘buffs’ in beeld te zien. Buffs zijn korte polls of vragen aan de kijker, waarop de kijker direct kan reageren. Met elk antwoord krijgt men punten en die worden meegeteld in een ranglijst, waar prijzen aan verbonden zijn. Ziggo Sport werkt voor deze technologie samen met SportBuff.

De mooiste sport die je nooit hebt gezien?
Het WK Rugby is een van de grootste sportevenementen van de wereld met ook in Nederland een groep fanatieke fans. Voor de meeste Nederlanders blijft rugby echter nog een relatief onbekende sport, waar de sportfan tijdens de uitzendingen van de grote toernooien juist wel blijft hangen. Daarom is het thema van de Ziggo Sport WK Rugby promo dan ook: ‘De mooiste sport die je (n)ooit hebt gezien.

Vodafoneziggo/Mediasite.tv