Medianieuws

Arrow Classic Rock wil weer een FM Frequentie

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ARROW CLASSIC ROCK WIL OP DE FM

Radiozender Arrow Classic Rock zal zich bij een veiling van landelijke FM-frequenties melden als gegadigde voor een kavel.

Arrow Classic Rock is op dit moment alleen landelijk te beluisteren via de kabel en online en in delen van Nederland ook via DAB+.

“De op handen zijnde rechtszaak van Kink tegen de overheid heeft ons doen besluiten ons kandidaat te stellen als zich een gelegenheid voordoet om tegen commercieel verantwoorde voorwaarden, mee te bieden tijdens een veiling, Arrow Classic Rock wil ook landelijk uitzenden op FM, alleen een herverdeling van de FM-frequenties biedt die kans.” aldus Jan Lagrouw.

In de zaak van Kink vraagt de zender de bestuursrechter om het besluit van de overheid om de FM-vergunningen voor de derde maal te verlengen, terug te draaien en conform de Telecommunicatiewet de frequenties aan te bieden aan geïnteresseerde marktpartijen. Hierdoor zouden alle radiostations in de markt een eerlijke kans krijgen op FM uit te kunnen zenden.  

Arrow Classic Rock, het eerste classic rockstation van Nederland,bereikt maandelijks zo’n 800.000 luisteraars voornamelijk tussen de 40 en 65 jaar en ziet een landelijk dekkend FM-netwerk als middel om dit bereik onder een nieuwe generatie te vergroten, iets wat voor een commerciële zender van wezenlijk belang is voor een gezonde bedrijfsvoering, nu en in de toekomst. Arrow Classic Rock heeft overigens is een keer op de FM gezeten na dat 2007 CAZ! had overgenomen SBS6, maar in september 2009 De Arrow Media Groep waar Arrow Classic Rock Caz! en Arrow Jazz FM toen onder vielen failliet. vandaag ter dag is Arrow Classic Rock onderdeel van Media Management & Project BV het bedrijf van Gerro Vonk onder meer de oprichter is geweest van Stads Radio Rotterdam en City FM.

Spreekbuis/Mediaslte.tv