Mediasite.tv Medianieuws

50% kans dat Vi na de zomer terugkeert op de buis

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Talpa-baas Paul Römer: VI-heren hebben crisis alleen maar erger ...

Paul Römer heeft nog steeds goede hoop dat 'Veronica Inside' een doorstart kan maken.

De managing director radio en televisie van Talpa schat de kans op "fiftyfifty, waarbij het glas halfvol is", zegt hij in het 'AD'.

"Ze zijn heel zelfstandig en dulden geen inmenging van wie dan ook"

"Maar het moet wel VI blijven. Als het zouteloos en nikserig wordt, is het VI niet meer", gaat hij verder. "Daarvoor zullen deze drie mannen wel met elkaar een sessie moeten hebben waarin ze uitspreken of er genoeg vertrouwen is voor een doorstart. Ze moeten het zelf doen. Dat is ook hoe ze binnenkwamen bij Talpa. Ze zijn heel zelfstandig en dulden geen inmenging van wie dan ook."

'Terugkeer Veronica Inside ligt compleet in handen van Vi Trio

Volgens Paul Römer heeft de coronatijd een rol gespeeld bij het ontsporen van het programma. "We leven in een ingewikkelde, gevoelige tijd. (...) Er is een hoop opgekropte energie. Dit was een lont in een kruitvat.

De veelbesproken laatste uitzending, die in het teken van racisme stond, vond hij 'niet zo slecht'. "Maar de manier waarop de heren vervolgens de discussie met elkaar in de openbaarheid voerden; zo maak je een crisis alleen maar erger. Ik denk verder dat we niet moeten onderschatten hoe groot de druk is op deze mannen in hun privéleven. Het is uit de hand gelopen.

RTL Boulevard/Mediasite.tv