Medianieuws

2018 was het beste jaar ooit voor Veronica TV

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het afgelopen jaar behaalde Veronica TV het hoogste marktaandeel met 6,7% in de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20-54 jaar.

Ook in de categorie 6 jaar en ouder was dit het hoogste marktaandeel ooit gemeten. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een stijging van maar liefst 20%. In 2017 was dit aandeel namelijk 5,4%*. Veronica TV bereikt gemiddeld elke maand 10,1 miljoen mensen (6+ inclusief uitgesteld kijken).

 Niet alleen was 2018 het beste jaar ooit voor de zender; in dit jaar scoorde Veronica TV ook de beste maand ooit. Afgelopen mei zorgde de befaamde Meimaand Filmmaand voor een marktaandeel van 8,5%*. Daarmee werd het oude record van 7,8%* uit 2011 verbroken.

 Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica tv , laat weten: “Veronica TV is een van de bekendste mediamerken van Nederland. Het voelt goed dat we met deze zender afgelopen jaar explosief zijn gestegen in het snel veranderend medialandschap en er zoveel mensen op Veronica hebben afgestemd. 2018 was het beste jaar ooit, maar ook in 2019 mag de kijker weer heel veel blockbuster content van ons verwachten”.

 Vooruitblikkend op 2019 brengt Veronica uiteraard bestaande hits als Veronica Inside, Glory Kickboksing en hopen we Ajax te zien winnen in de Champions League. Maar ook een nieuw seizoen van de Amerikaanse serie Lethal Weapon en het laatste seizoen van ‘s werelds best bekeken comedy The Big Bang Theory staan op het menu. Aangevuld met nieuwe programma’s als Magnum PI en een spectaculaire Meimaand Filmmaand 2019 met tv-premières van o.a. Logan, John Wick 2, American Made, Atomic Blond, Fast & Furious 8 en nog heel veel meer.

 *in de doelgroep 20-54 jaar Kijk hieronder een fraaie promo van VERONICA TV

Talpa Network/Mediasite.tv