Medianieuws

Wilfred Genee wil graag de Radioring winnen The Friday Move van BNR

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wilfred Genee BNR

Wilfred Genee heeft een goedgevulde prijzenkast, maar de presentator zou daar heel graag De Gouden RadioRing voor zijn BNR-radioshow The Friday Move aan toe willen voegen.

“Ik zie het niet zozeer als een prijs voor mezelf, dit keer”, vertelt Wilfred in gesprek met De Telegraaf. “Ik zie het meer als een prijs voor The Friday Move, de mensen die er werken en natuurlijk BNR, zo’n beetje de kleinste radiozender van Nederland.”

Er kan tot en met donderdag 12:00 uur gestemd worden op The Friday Move, of een van de andere genomineerden. “Ik heb wel wat prijzen gewonnen, maar ik zou ze echt allemaal inruilen voor deze”, aldus Wilfred.

Wat vindt Wilfred leuker, radio of televisie? “Ik maak televisie eigenlijk op een manier hoe je radio maakt. We zitten gewoon aan een tafel dus je zou het ook zonder beeld kunnen doen. Ik vind radio misschien nog nét iets leuker”, luidt het antwoord van de presentator. “Radio is verbeelding. Dat maakt het zo leuk.”

Andere genomineerden voor De Gouden RadioRing zijn De 538 Ochtendshow (Radio 538), Jan-Willem Start Op! (NPO Radio 2/BNNVARA), KINKSTART (KINK) en het Qmusic-programma de Q-middagshow met Domien Verschuuren. Wilfred Genee heeft in 2020 al is een keer de Gouden Radioring gewonnen toen zijn programma Veronica Inside Radio dat maakte destijds met Rick Romijn Niels van Baarlen en tv presentatrice en nieuwslezers Celine Huijsmans.

Vandaag Inside/Mediasite.tv