Mediasite.tv Medianieuws

Weer.nl van Talpa Network is vernieuwd

(Leestijd: 2 - 4 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
De site van Weer.nl is vernieuwd.  Niet alleen de vormgeving is veranderd, ook lanceren we een nieuwe neerslagradar. Verder hebben we de plaatsverwachtingensectie sterk uitgebreid (met vrijwel alle plaatsen in Nederland) en ook verbeterd met een uurlijkse verwachting voor de eerste 24 uur en een dagverwachting voor de komende 14 dagen.

Geluisterd naar feedback gebruikers

Na de lancering van de site, zoals die de afgelopen maanden in gebruik was, hebben we van veel gebruikers feedback ontvangen, waarvoor dank. Op basis van die feedback is een team aan de slag gegaan om een nieuwe site te bouwen. Daarbij is veel aandacht besteed aan de vormgeving, de plaats van het beeld binnen de content en het gebruikersgemak. Fase 1 van de nieuwe site is nu zichtbaar, maar de ontwikkeling is nog niet klaar. De komende weken zullen nieuwe features worden toegevoegd, dus houd Weer.nl in de gaten!

Plaatsverwachtingen

In dit verhaal zullen we kort door alle veranderingen heen lopen. Bij het bouwen van de nieuwe site is vooral rekening gehouden met het gebruikersgemak, waarbij de informatie op mobiele applicaties, desktop en tablet zo overzichtelijk mogelijk getoond wordt. Het idee is dat je zoveel mogelijk relevante informatie in één oogopslag moet kunnen zien. Uit gebruikersonderzoek komt naar voren dat het weer in en de verwachting voor de eigen woonplaats als zeer belangrijk worden ervaren. Die staan dan ook bovenaan, met zoekbalk (om plaatsen te kiezen) en een verwachting per uur voor de komende 24 uur.

Neerslagradar

Meteen daaronder staat de neerslagradar. Nu is hiervan alleen de eerste versie beschikbaar, op korte termijn uit te breiden met een inzoomfunctie (tot op straatniveau!) en de mogelijkheid om tijdsintervallen in te stellen. Onder de radar komt de verwachting voor de komende 14 dagen, voor de plaats die in de zoekbalk is ingesteld. Nu is er voor iedere dag nog geen extra dan de al getoonde informatie beschikbaar, maar de bedoeling is dat die er in een latere fase alsnog komt. Zoals gezegd, de ontwikkeling is nog niet klaar.

Weersverwachting meteorologen

Onder de plaatsverwachtingen vind je het actuele (tekst)weerbericht zoals dat door de meteorologen van Weer.nl door de dag heen steeds wordt geactualiseerd. Nu staat er een mooie foto bij, op korte termijn is het ook de bedoeling dat we het door Weer.nl opgenomen filmpje met de weersverwachting hier kunnen laten zien. Tot het zover is, zullen we een linkje naar dit bericht plaatsen. Ook in de tussentijd is het dus gewoon te bekijken.

Nieuwsverhalen

Onder de weersverwachting staan de weernieuwsverhalen, zoals die ook de afgelopen maanden al massaal zijn gelezen. Daarmee gaan we natuurlijk gewoon door. We schrijven meerdere verhalen per dag over het weer in Nederland, maar ook in andere landen als daar iets bijzonders aan de hand is. Verder veel uitleg en de laatste verwachtingen voor de lange termijn, 30 dagen vooruit en de natuurlijk de diverse seizoenen.

Nieuwe features in tweede fase

Voor de tweede fase staan nieuwe features op het programma, zoals het uitbreiden van de plaatsverwachtingensectie met Europa en de rest van de wereld, het plaatsen van dagelijkse polls en nog een aantal andere zaken. Die zullen op een later aan de site worden toegevoegd. Op termijn willen we van Weer.nl op deze manier hét weerplatform van Nederland maken, met waar je ook zoekt de meest accurate weersinformatie.

Feedback

Meedenken of feedback met ons delen? Dat kan! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen we de mails lezen en waar nodig bij het uitvoeren van de volgende fase betrekken. In de tussentijd wensen we je alvast veel plezier bij het gebruiken van de site van weer.nl dat onderdeel is van Talpa Network.

Weer.nl/Mediasite.tv