Medianieuws

Viaplay komt met Dramaserie over de Vuurwerkramp in Enschede

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Vuurwerkramp-enschede Viaplay
Er zijn plannen onthuld voor een dramaserie over de vuurwerkramp in Enschede. De serie heet Roombeek en is vernoemd naar de woonwijk die grotendeels vernietigd werd door de ontploffing van een vuurwerkopslagplaats in 2000. Viaplay streamt de serie najaar 2023.

De enorme Impact en nasleep

“We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van de oud-S.E. Fireworks-directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad.” Zo legt producent Gerd-Jan van Dalen van EndemolShine uit via NU.nl.

Vuurwerkramp

Roombeek vindt dan ook inspiratie in allerlei verhalen die de afgelopen 22 jaar zijn verteld door slachtoffers, getuigen en de media. Op 13 mei 2000 ontstond er brand bij vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks. Door het opgeslagen vuurwerk ontstond er een reeks explosies die meer dan 200 woningen verwoestte. 23 mensen kwamen om het leven en ongeveer 950 mensen raakten gewond.

Exclusief op Viaplay

Roombeek wordt in het voorjaar van 2023 gefilmd en gaat dan in het najaar in première op Viaplay. De streamingdienst is in Nederland vooral populair omdat je er exclusief live Formule 1-races kan kijken. Formule 1-fans klagen alleen steen en been dat Viaplay z’n beeldkwaliteit tegenvalt.

VeronicaSuperguide/Mediasite.tv