Medianieuws

Vi heren werken aan nieuw boek vol met onthullingen

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De bestseller Topshow, over het wel en wee achter de schermen van de talkshow Voetbal Inside, krijgt een vervolg.

Nog voor het WK begint moet het tweede boek in de winkel liggen, zo werd bekend in de uitzending van maandag. Het is de laatste keer dat Voetbal Inside uitgezonden wordt op RTL 7.

Het vervolg, getiteld Inside, kroniek van een turbulente talkshow, is geschreven door Michiel van Egmond en Jan Hillenius. Het duo was ook verantwoordelijk voor het eerste boek. Michiel schreef daarnaast ook successen als Gijp en Kieft.

In het tweede boek wordt teruggekeken op de samenwerking van hoofdrolspelers Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp met RTL. Net als Topshow wordt Inside een boek met de verhalen van achter de schermen van het programma.

Volgens Johan Derksen wordt in het boek Inside ook gekeken naar de rol van programmadirecteur Marco Louwerens: "Michel heeft de hand weten te leggen op allerlei mails, ook van directeurtje." Wilfred Genee kan niet wachten: "Nou, dat wordt een lekker boek.

Alles staat erin

"En alles staat erin. Alles mag van de heren. Werkelijk uniek in de sportwereld", twittert uitgever, én dochter van, Marieke Derksen. Zo zijn in het boek onder meer complete mails van vertrekkend zenderdirecteur Marco Louwerens opgenomen.Het afgelopen seizoen van Voetbal Inside was turbulent. Na verschillende relletjes maakten Genee, Derksen en Van der Gijp bekend dat ze overstappen naar Talpa. Ook Louwerens gaat mee. Vanaf volgend seizoen maken ze hun programma voor Veronica. Wel zijn ze komende zomer nog te zien in VI Oranje blijft thuis. Kijk hieronder naar Johan Derksen de RTL 7 kijker bedankt.

RTL/MEDIASITE.TV