Medianieuws

TV WEST viert 25 jarige bestaan

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
TV WEST 25 JAAR
Tijdens een feestelijke opening, onder leiding van toenmalig kamervoorzitter Wim Deetman- een maand voordat hij als burgemeester van Den Haag zou worden geïnstalleerd- ging TV West op 2 november 1996 als eerste regionale televisiezender van Nederland de lucht in. TV West werd een van de populairste bronnen van nieuws in de regio. Maar ook programma’s als Van de Kaart met Agnes Kamstra, het ADO Journaal met Jeffrey Huf, In Smoking met Johan Overdevest en het Kersthuis werden immens populair. Meerdere, inmiddels landelijk bekende, presentatoren en programmakers begonnen hun loopbaan bij TV West. Denk aan Elles de Bruin, Dennis Weening en Ron Fresen.
 

Elke vrijdag: TV West 25 jaar

Natuurlijk besteden wij deze maand veel aandacht aan dit jubileum. Alle vrijdagen in november zie je het programma TV West 25 jaar. Hoogtepunten en spraakmakende items uit het nieuws, sport en de gevarieerde programma’s; alles komt voorbij. We laten veel bijzondere herinneringen zien, vaak met een lach, soms met een traan. In vier afleveringen blikken we samen met de makers, presentatoren en gasten (van nu en toen) terug op de hoogtepunten van 25 jaar TV West. Het programma is vanaf 5 november elke vrijdagavond vanaf 17.00 uur te zien op TV West. Bekijk hier de promotievideo op YouTube. 

Quiz en meer

Daarnaast gaan we in november op Radio West natuurlijk ook terugblikken en mensen interviewen over 25 jaar TV West. Online kun je -via deze website, via de gratis Omroep West app voor Android en iOS en natuurlijk via Facebook, YouTube en Instagram geregeld artikelen en video's zien over het jubileum en vallen er mooie prijzen te winnen.

Ben je benieuwd hoe de eerste uitzending van TV West eruit zag? Klik dan hieronder op het plaatje.