Medianieuws

Top 1000 Allertijden opent foto-expositie met uniek beeldmateriaal

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gisteravond opende Radio Veronica voor de tweede keer de pop-up fototentoonstelling ter ere van de legendarische muzieklijst "Top 1000 Allertijden.

 De foto-expositie werd geopend door Rinus Gerritsen, de iconische bassist van Golden Earring, die met Radio Veronica jock Frank van der Lende in gesprek ging over de rol van de band in de muziekgeschiedenis.

Vrijwel alle fotografen die werk voor de expositie beschikbaar hebben gesteld waren bij de opening aanwezig. De rondleiding werd verzorgd door fotograaf Ben Houdijk, die verantwoordelijk is voor de samenstelling van de expositie. De persoonlijke verhalen achter de iconische beelden tijdens de rondleiding brachten een extra dimensie, waardoor een uniek inzicht werd gegeven achter de emoties en interacties.

Golden Earring in beeld

De fototentoonstelling, een initiatief van Radio Veronica, is op Utrecht Centraal en brengt dit jaar een speciaal eerbetoon aan Golden Earring. De tentoonstelling, samengesteld uit 45 indrukwekkende foto's van acht Nederlandse fotografen, neemt bezoekers mee op een reis door de tijd, zowel voor als achter de schermen, van bands en artiesten uit de Top 1000 Allertijden.

"Deze fototentoonstelling is meer dan alleen een terugblik op onze geschiedenis. Het is een levendige herinnering aan de momenten die we als Golden Earring hebben beleefd.” zegt Rinus Gerritsen, “Het is fantastisch om samen met de fans en luisteraars van Radio Veronica deze beelden terug te zien, te delen en te ervaren hoe muziek verbindt en blijvende herinneringen creëert."

Frank van der Lende kijkt terug op een geslaagde avond: "De Top 1000 Allertijden fototentoonstelling is als een muzikale schatkist, waarin elk beeld een eigen verhaal vertelt. Met Golden Earring als stralend middelpunt, laten we je meegenieten van een muzikaal avontuur dat de internationale muziekscene mooi weergeeft.”

Beleef het zelf op Utrecht Centraal

De fototentoonstelling is tot zondag 26 november dag en nacht open voor het publiek. Bezoekers kunnen de expositie vinden ter hoogte van spoor 20-21. Tegenover de expositie opent Radio Veronica, in samenwerking met Concerto, de Top 1000 Allertijden platenzaak waar bezoekers een duik kunnen nemen in zestig jaar popmuziek.

Luister de Top 1000 Allertijden
De Top 1000 Allertijden is van vrijdag 17 t/m vrijdag 24 november te horen op Radio Veronica. Op zaterdag 25 november staat het radiostation in het teken van tracks die de lijst net niet hebben gehaald en op zondag 26 november wordt de Top 1000 Allertijden met een herhaling van de Top 100 afgesloten door Radio Veronica jock Rob Stenders.

Mediahuis/Mediasite.tv