Medianieuws

Shownieuws bestaat 15 jaar

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op 10 maart is het precies 15 jaar geleden sinds Shownieuws van start ging.

In aanloop naar deze mijlpaal, staat de goed bekeken entertainmentrubriek hierbij stil met een speciale, extra lange uitzending op vrijdag 9 maart van 22.55 tot 00.00 uur middernacht, het moment dat de verjaardag aanbreekt. Deze speciale show wordt gepresenteerd door Shelly Sterk. Evert Santegoeds, Koos van Plateringen en Maurice Wijnen nemen als de deskundigen plaats achter de desk.

 “Alles is weg!”

Een aantal spraakmakende momenten uit de afgelopen 15 jaar komt voorbij, zoals het interview van Evert Santegoeds met Gerda Smit over haar ex-schoondochter Yolanthe (“alles is weg!”). Ook het interview van Evert met Estelle Cruijff over haar ex Ruud Gullit en destijds nieuwe liefde Badr Hari passeert de revue, evenals zijn vraaggesprek met Frank Masmeijer en het interview van Patty Brard met toyboy Ruud Schepers, die vertelde over zijn intieme ontmoeting met de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes.

Het zijn niet alleen terugblikken, zo gaat Koos van Plateringen bij een aantal oud-presentatoren van Shownieuws langs en Celine Huijsmans maakt een vlog achter de schermen, zodat de kijker ziet hoe het programma tot stand komt. Maik de Boer laat zijn licht schijnen op de grootste glamour-feestjes van de afgelopen 15 jaar, van het Gouden Televizier-Ring-gala tot de Beau Monde Awards. Is Bekend Nederland zich beter gaan kleden in de afgelopen 15 jaar?

 Verder ook aandacht voor de mooiste showbizz-bruiloften, waarvan een aantal destijds exclusief (live) door Shownieuws zijn uitgezonden. Zoals het huwelijk van Sylvie & Rafael (2005) en Bonnie St. Claire & Anne-Jan (2004). En uiteraard komen ook de leukste bloopers voorbij, want er is ook veel gelachen de afgelopen 15 jaar achter de desk van Shownieuws. Kijk hieronder naar een  fragement van de eerste shownieuws toen nog Show van Nederland.

Shownieuws  vrijdag 9 maart om 22.55 tot  00.00 uur bij SBS6

TALPA NETWORKS/MEDIASITE.TV