Medianieuws

Rob Stenders haalt Tineke de Nooij terug naar Radio Veronica

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tineke de Nooij  Veronica

Tineke de Nooij hing eerder dit jaar de radiomicrofoon aan de wilgen, maar zei direct 'ja' toen ze werd gevraagd voor deze speciale uitzending.

"Omdat ik er spijt van heb", vertelt ze. "Als je zestig jaar lang alles hebt gedaan op dit gebied, dan moet je eigenlijk niet stoppen. Dus ik ga maar weer eens een keer iets doen. Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen ‘we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.”

Thuiszitten is niets voor de inmiddels 81-jarige Tineke, die in januari haar laatste TinekeShow maakte op NPO Radio 5. “Ik mis het zo ontzettend. Ik mis gewoon dit. Ik zit thuis met drie poezen in het bos. Ik meen dat echt. Ik mis de muziek. Ik kom vandaag chagrijnig binnen omdat het hartstikke warm is, en al die trappen lopen en gedoe… en ik zet die koptelefoon op en het is er."

Terug op de radio

Rob Stenders, ook aanwezig in de studio, laat zich dit natuurlijk geen twee keer zeggen. “We hebben een paar leuke uren! Ja, hoor. Dit moet wel te regelen zijn, Tineke", aldus de dj en zendermanager van Radio Veronica. “We geven je je hobby terug.”

Tineke wordt duidelijk overvallen door het spontane voorstel van Rob: “Meen je dat", vraagt ze hem verrast. “Jazeker, het is opgenomen dus het is waar.”

Hoe, waar en wanneer is nog de vraag, maar zeker is dat Tineke de Nooij binnenkort dus weer bij ons te horen zal zijn. Hoewel ze dat zelf nog niet helemaal kan geloven. "Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?"

Vintage Veronica

We gaan terug naar de roots van Radio Veronica met ons digitale themakanaal Vintage Veronica. Op Vintage Veronica hoor je de rijke muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren 70 en 80. Ook hoor je op dit kanaal regelmatig de vertrouwde radiostemmen die je kent uit het verleden te horen via DAB+ en deze site.

Radio Veronica/Mediasite.tv