Medianieuws

Rob Stenders en Caroline Brouwer zitten steeds vol plannen Radio Veronica

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rob Stenders Radio Veronica

Ruim een jaar geleden maakten Rob Stenders (57) en zijn co-host Caroline Brouwer (51) hun overstap van NPO Radio 2 naar Radio Veronica.

De twee werden toen samen verantwoordelijk voor het zendermanagement en gingen er ook door met radiomaken. Een jaar later is het duo nog altijd blij met de switch, maar liggen er ook nog genoeg plannen voor de zender, zo vertellen Rob en Caroline in gesprek met het ANP.

 Never a dull moment", zegt Rob over zijn eerste jaar als zenderbaas. "Ik ben best wel een luxekindje en dit is van alle banen die ik heb gehad het meest eerlijke werk dat ik ooit heb gedaan. Het is veelomvattend. Je ziet steeds nieuwe mensen, maakt steeds nieuwe situaties mee. Er is nooit een dag waarop er niets gebeurt, maar ik klaag niet. Ik vind het heel erg leuk."

Op dit moment zijn Rob en Caroline druk bezig met de nieuwe programmering, waarin onder anderen Sander Lantinga een nieuwe naam is. Als Rob iets moet noemen waarop hij het meest trots is van wat er onder hun leiding is veranderd, dan is het dat er meer 'dynamiek en variatie' te horen is. Daar is Caroline het mee eens. "We zitten niet in een strak format, zoals tegenwoordig op veel plekken de standaard is. Dat is bij ons niet zo." Rob vult aan: "We zijn niet zo'n zender waarbij de dj's een precieze playlist moeten volgen en op hun lazer krijgen als ze dat niet doen.

Voor luisteraars van Radio Veronica moet het meteen duidelijk zijn dat het een zender is die 'barst van de muziekliefde', geeft Caroline als voorbeeld van plannen voor de toekomst. "Ze moeten meteen horen dat we hier heel veel van muziek houden. We willen luisteraars ook graag buiten ons om van muziek laten genieten. Doordat ze bij ons kaartjes voor grote concerten en festivals kunnen winnen of via een pre-sale bij ons kunnen kopen. Het is toch tof als we onze luisteraars naar bijvoorbeeld Bruce Springsteen of het afscheidsconcert van De Dijk kunnen laten gaan?"

Ook in hun radioprogramma De Bonanza staat de belevenis van muziek bovenaan. In de show, waarvan de twee eerst een variant maakten voor Radio 2, draait het duo enkel verzoekjes van luisteraars. Het programma begon dinsdag precies een jaar geleden. Een hoogtepunt noemen, vinden de presentatoren moeilijk. "Het is eigenlijk één groot hoogtepunt", vindt Caroline. "Je begint iedere dag met een witte bladzijde en kan helemaal niet voorspellen hoe een show gaat lopen. Je krijgt het niet meer live dan dit."

Het feit dat de show valt en staat bij de verzoekjes van de luisteraars maakte Rob wel nerveus voor de eerste uitzendingen na de overstap. "Daar heb ik me wel ernstige zorgen over gemaakt. Gaan ze met ons mee? Gaan nieuwe luisteraars wel appen? Maar dat gebeurde allebei. Het programma is alleen maar beter geworden."

De verzoeknummers gaan ook bij hun nieuwe zender alle kanten op. "Van een succeswens voor een rijexamen tot een stukje muzikale opvoeding. Je kunt voor alles wel een liedje aanvragen", zegt Caroline. "De muziekliefde is ook bij Radio Veronica heel breed: het gaat van Frank Sinatra tot Billie Eilish."

RTL BOULEVARD/MEDIASITE.TV