Medianieuws

Recordaantal luisteraars tijdens kerst voor Sky Radio

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
 
kerstman
 Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van Talpa Network al dat 32% van de Nederlanders door de coronacrisis extra zin had in kerst. Daarom besloot Sky Radio vanaf 23 november uitsluitend kersthits te draaien. Dit bleek een goede zet, want de luisteraars waarderen de speciale kerstprogrammering van de muziekzender met een 7,6.

In totaal luisterden ruim 6 miljoen mensen naar Sky Radio The Christmas Station. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar. Tijdens de kerstdagen luisterden zelfs 1 op de 4 Nederlanders naar het station.Ook online werd Sky Radio goed beluisterd. Op 24 december behaalde de zender een record met 236.927 unieke streamluisteraars. Dit is een stijging van 24% ten opzichte van het vorige record dat vorig jaar op deze dag werd behaald.

 Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio

Ik vind het fantastisch dat we juist in deze lastige tijd de warme kerstsfeer in vele huizen hebben gebracht. We hebben er met het hele Sky-team keihard aan gewerkt en het is geweldig dat maar liefst 6 miljoen luisteraars hun kerst met ons hebben gevierd

 Sky Radio The Christmas Station

Sky Radio 101 FM wordt ieder jaar omgedoopt tot ‘The Christmas Station’. Dit jaar werd het station officieel geopend door superster en ‘Mr. Christmas’ Michael Bublé op maandag 23 november. Tot en met 'derde kerstdag' stond het non-stop muziekstation in het teken van de beste kersthits zoals ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey, ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘Thank God It’s Christmas’ van Queen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen besloot Sky Radio ook op zondag 27 december de programmering in het teken van de grootste kersthits te stellen. Ondanks de beperkende maatregelen reed in de kerstperiode de speciale Sky Radio kersttram rond in Amsterdam. Daarnaast sprak André Hazes persoonlijke videoboodschappen in voor luisteraars,  was de nieuwe kerstsingle van Miss Montreal, ‘Angels In The Sky’ voor het eerst te horen op Sky Radio en kwamen verschillende bekende Nederlanders naar de studio om hun favoriete kersthits te presenteren.

Talpa Network/Mediasite.tv