Medianieuws

Radio Veronica Jock Giel Beelen sluit zich op

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Radio Veronica-jock  Giel Beelen laat zich woensdag 16 mei vrijwillig twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter.

De  Radio Veronica-jock presenteert zijn ochtendshow die dag vanuit dit kleine hokje, dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India, om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd. De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl actie’. Giel zal zijn ochtendshow vanuit zijn tijdelijke onderkomen presenteren, maar na zijn programma zal hij ook ieder uur op Radio Veronica verslag doen van de situatie en zijn medekandidaten, waaronder Thomas Berge en John Ewbank.

Giel Beelen: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie. Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo’n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een mega klein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken.”

Free a Girl en Lock me Up
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen werken zij aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie (13 – 20 mei) waar de ‘Lock me Up actie’ onderdeel van is, laten ruim 300 bekende en onbekende Nederlanders zich, verspreid over meer dan 30 verschillende locaties in Nederland, opsluiten om zoveel mogelijk awareness te creëren en sponsorgeld op te halen voor het gezamenlijk doel van 1 miljoen euro voor de bevrijding van meisjes uit de kinderprostitutie. Meer informatie via: www.weektegenkinderprostitutie.nl 

 De Veronica Ochtendshow met Giel is iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur te horen bij Radio Veronica

Talpa Radio/Mediasite.tv