Medianieuws

Radio 121 nu ook op DAB+

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

 Radio121

Radio 121 is sinds vandaag te beluisteren op de DAB+ in Eindhoven en omstreken.

Volgende week gaan ook de regio’s Amsterdam en Rotterdam starten met de doorgifte van het nieuwe station op de DAB. In de loop daarna volgt de rest van Nederland.

Radio 121

Radio 121 ging vorige maand van start en zendt vanuit een studiocomplex in Hilversum wereldwijd uit via Internet en landelijk via de DAB. De radiozender gaat zich richten op 40-plussers en wil het “oude radiogevoel” weer laten herleven.


Eddy Willemsen

Muzikant en oud TROS presentator Eddy Willemsen is een van de initiatiefnemers van Radio 121. De komst van het station betekent de wederopstanding van het gelijknamige station dat hij in de jaren 90 opzette en dat uitzond via de kabel. Door veranderende regelgeving moest het station toen het veld ruimen. Na 25 jaar is Radio 121 in een nieuw jasje gestoken.

Eddy Willemsen maakte al jaren geen radio meer en hield zich uitsluitend bezig met muziek maken. Maar hij liet zich door vriend en oud TROS-Paradise collega (Curacao) Niels Goudriaan overhalen om de radio-draad weer op te pakken. “Ik had mijn handen vol aan mijn muziek en was niet op zoek naar nog een uitdaging, maar Niels zijn enthousiasme werkte aanstekelijk”, aldus Willemsen.

de naam voor nieuwe radiozender

De oude naam Radio 121 was volgens Willemsen bijna een vanzelfsprekendheid. “Het jinglepakket lag er nog en hoefde alleen maar opgepoetst te worden. En ik had voor mijn gevoel nog wat recht te zetten omdat ik de klus in 1996 niet kon afmaken. Niels vond het een logisch plan om de oude naam weer op te poetsen”.


Format

De radiozender richt zich op 40 plussers. Met overdag non stop veel muziek uit de 80 en 90er jaren en hier en daar een 70er of recente hit uit de laatste jaren. “Ook nieuwe muziek gaan we niet uit de weg, maar wel alleen de platen waarvan wij denken dat de 40 plussers die kan waarderen. In de avonduren en weekenden gaat 121 gepresenteerde programma’s uitzenden met muziek en licht informatieve programma’s en er zullen meerdere corryfeen uit de omroepwereld aanschuiven om een programma te maken. Daarnaast komt er volgens Willemsen en Goudriaan veel ruimte voor live optredens in de studio.

Radio 121/Mediasite.tv