Medianieuws

Q-DANCE wil dat qmusic stopt met het uitzenden van Dancemuziek

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Q-dance

Concertorganisator Q-dance eist dat radiostation Qmusic stopt met het uitzenden van dancemuziek.

Ook wil Q-dance dat Qmusic niet langer dancemuziek promoot op haar website. De rechtbank Amsterdam behandelt de eis vanmiddag in een civiele zaak. De radiozender ziet de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet. De kwestie gaat terug naar 2005, toen Q-dance en moederbedrijf Qmusic Nederland een schikking overeenkwamen over ditzelfde vraagstuk. Q-dance stelt dat Qmusic met een nieuwe show op zaterdag vol dancemuziek de afspraken schendt die toen zijn gemaakt.

Q-dance wilde toen niet dat Qmusic Nederland de naam Qmusic zou gebruiken omdat dit teveel op Q-dance zou lijken. Beide partijen kwamen in een schikking overeen dat beide namen naast elkaar konden bestaan, mits Qmusic Nederland niet actief dancemuziek zou gaan promoten.

,,Met de start van Qmusic in Nederland is 17 jaar geleden een overeenkomst opgesteld om verwarring te voorkomen tussen organisator van hardstyle dancefeesten Q-dance en hitradiozender Qmusic”, legt een woordvoerder van de radiozender uit. ,,Vandaag de dag is er geen enkele verwarring en daarom vinden wij de aanklacht van Q-dance ongegrond. We denken zelfs dat de twee partijen elkaar zouden kunnen versterken. We zien de uitspraak van de rechter dan ook met vertrouwen tegemoet.

AD/MEDIASITE.TV