Free Music Radio stream

 AllRadio.nl
 
 
 

 

 

 Deze Stream is powerd by:


 

Klik Hier voor de website  van Free Music Radio Nonstop

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een nachtmerrie. Zo noemde premier Rutte de black-out die hij gisteravond kreeg tijdens het NOS-slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen.

De bewindsman vroeg de media na afloop om het incident ‘niet te groot te maken’ maar toen was zijn noodkreet ‘Carolien’ al trending op Twitter.

Wat was het tweede voorbeeld?… Carolien, help ik ben het kwijt”, riep Rutte glimlachend als een boer met kiespijn richting het publiek. Zijn black-out deed zich voor tijdens in een 1-op-1-debat met PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher over de stelling hoe Nederland verder bij elkaar te brengen in plaats van tegenover elkaar te staan. Rutte wilde twee voorbeelden geven om naast elkaar te staan, maar vergat het tweede voorbeeld.

Vriendin

Veel kijkers vroegen zich onmiddellijk af wie die ‘Carolien’ van Rutte was. Had de vrijgezelle premier dan toch een vriendin? De naam was al snel trending op Twitter met de hashtags #Carolien, #Caroliene, #Caroline. Veel mensen postten gifjes en grappen over de uitglijder van de premier. Die kreeg ook lof voor de ‘eerlijke’ en ‘creatieve’ manier waarop hij zich uit de voor hem pijnlijke situatie had gered. 

Sommigen brachten de black-out in verband met de drukke 24 uur en korte nacht die Rutte achter de rug had door de dodelijke tramaanslag in Utrecht. ‘Respect dat hij dit niet gebruikte als excuus’, reageerde iemand. 

Politiek assistente

Na afloop van het tv-debat bleek het te gaan om Caroliene Hermans, politiek assistent van Rutte. Zij is de dochter van oud-minister en voormalig VVD-coryfee Loek Hermans en volgde in 2017 haar zus Sophie op als steun en toeverlaat van Rutte. Het is niet duidelijk of Caroliene in de zaal zat tijdens het slotdebat. 

Rutte reageerde na de uitzending openhartig. ,,Ik had het zó goed voorbereid maar verdraaid ... het is een nachtmerrie dat je op zo'n moment je argumenten vergeet ... ik kijk u rechtstreeks aan dames en heren kiezers’’, zei hij voor de televisiecamera’s. opmerking ‘dat overkomt u nooit’ beantwoordde hij grinnikend met: ,,Nee, erg hè Kijk hieronder daar de beelden.

AD/MEDIASITE.TV