Free Music Radio On Demand:

Let op Free Music Radio is  ook regelmatig live te horen via ons Facebook kanaal
 
 
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens het RTL Verkiezingsdebat op 7 maart 2019 maken vier fractievoorzitters voor het eerst hun opwachting in een live tv-debat. Thierry Baudet (FvD), Klaas Dijkhoff (VVD), Rob Jetten (D66) en Lilian Marijnissen (SP) zijn in de Rode Hoed in Amsterdam te zien naast Lodewijk Asscher (PvdA), Sybrand Buma (CDA), Jesse Klaver (Groen Links) en Geert Wilders (PVV).

De acht grootste partijen in de peilingen van de Peilingwijzer gaan onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuwspresentatrice Daphne Lammers met elkaar het debat aan op een viertal thema's: klimaat, welvaart, traditie en migratie.

Verbaal vuurwerk  De partijen praten over de thema's in verschillende debatrondes. Daarnaast hebben de fractieleiders de kans om een één-op-één debat aan te gaan over een voor hen belangrijk thema met een tegenstander naar keuze. Het RTL Verkiezingsdebat is het eerste live tv-debat in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. Daar staat onder andere de zetelverdeling van de Eerste Kamer op het spel en zal blijken of de regeringscoalitie de huidige, nipte meerderheid in de Eerste Kamer behoudt. Frits Wester: "Zeker met vier nieuwe deelnemers, die elkaar niet eerder troffen in een tv-debat, verwacht ik verbaal vuurwerk tijdens het RTL Verkiezingsdebat. De landelijke belangen maken het debat en de Provinciale Statenverkiezingen nog interessanter voor alle kiezers." 

Het RTL Verkiezingsdebat is donderdag 7 maart om 20:30 uur live te zien bij RTL 4.  Rondom het televisiedebat doet Antoin Peeters verslag op de Facebookpagina van RTL Nieuws. 

RTL/MEDIASITE.TV