Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na het succes van ‘Miljuschka’s Street Food Vietnam’ reist tv-chef en presentatrice Miljuschka Witzenhausen voor 24Kitchen terug naar Azië.

In ‘Miljuschka in Japan’ doorkruist ze het even bijzondere als inspirerende land, tijdens een culinaire rondreis die leidt langs de beste specialisten, bijzondere gerechten en bizarre ervaringen. Haar avonturen zijn vanaf maandag 25 februari wekelijks te zien op 24Kitchen.

  Soms bizar, soms levensgevaarlijk, maar altijd tot in perfectie

Japan is een land met prachtige natuur en een rijke cultuur, gebouwd op eeuwenoude tradities. Maar Japan is vooral befaamd om zijn keuken waarin niets anders dan perfectie de norm is. Of het nu gaat om de ingrediënten, de bereidingstechnieken of het keukengerei: in de Japanse eetcultuur moet alles van de allerhoogste kwaliteit zijn.

 

In elke aflevering staan twee verschillende gerechten of producten centraal en maakt Miljuschka kennis met de beste chefs en ingrediënten om de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen. Met bizarre en soms zelfs levensgevaarlijke ervaringen tot gevolg. Miljuschka: “Ik heb inktvis gegeten die zó vers is dat de tentakels zich vastzuigen in mijn mond, een waanzinnige en bizarre sensatie. En ik speel Russisch roulette met vis, door het eten van de levensgevaarlijke kogelvis die bij een verkeerde bereiding dodelijk is”.

Kogelvis (Fugu) is extreem giftig en geldt in Japan als delicatesse. Koks moeten een speciale en loodzware opleiding van drie jaar volgen en een vergunning hebben voordat ze de vis mogen bereiden en serveren. In Nederland is de handel in deze vis verboden.

 

Een onvergetelijke culinaire reis, kriskras door Japan

Miljuschka reist kriskras door Japan en leert alles over de beste sojasaus, sushi, tempura, wasabi, ramen en saké. Een culinaire rondreis door een land waar eten meer betekent dat alleen het stillen van je trek en waar de presentatie net zo belangrijk is als de smaak: in Japan eet je ook met de ogen. Een land van opvallende gewoontes en vermaak, maar vooral ook van ongekende schoonheid, eeuwenoude tempels en hysterische steden. Het is Japan, door de ogen van Miljuschka.

 

Miljuschka: “De passie voor eten in Japan, de mensen, cultuur en het continue streven naar perfectie in de keuken hebben grote indruk op me gemaakt. Op 1000 meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het prachtige uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en natuurlijk vanwege mijn hoogtevrees. Het was onvergetelijk”.

 Miljuschka in Japan’ is vanaf 25 februari iedere maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen en telt zeven afleveringen.

 Maandagavond: reis mee met 24Kitchen

Elke maandagavond brengt de programmering van 24Kitchen de combinatie van food en travel. ‘Miljuschka in Japan’ voegt zich in het aanbod van internationale programma’s als ‘Anthony Bourdain: Parts Unknown’, ‘James Martins American Adventure’ en ‘Tales From The Bush Larder’. De perfecte avond voor iedereen die meer wil zien van de wereld, vanuit het perspectief van de internationale keukens en eetcultuur.

24Kitchen maakt je leven lekkerder

24Kitchen is het platform voor alles wat met eten en koken te maken heeft. Via de tv-zender, de website 24kitchen.nl en sociale media biedt 24Kitchen dagelijks culinaire inspiratie. Ook is 24Kitchen voor meer dan zes miljoen huishoudens in Nederland vrij te ontvangen: in het basispakket van Ziggo, KPN, Telfort, Caiway, Tele2, T-Mobile Thuis en Delta op kanaal 24 en bij Canal Digitaal in het Basis HD-pakket op kanaal 64.

24 Kitchen/Mediasite.tv