Free Music Radio On Demand:

Let op Free Music Radio is  ook regelmatig live te horen via ons Facebook kanaal
 
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Actrice Sjoukje Hooymaayer is overleden.

 Dat heeft theaterproducent en oud-collega Hans Cornelissen vrijdag namens de familie bekendgemaakt. De actrice is 78 jaar geworden.Hans laat aan RTL Boulevard weten: "Sjoukje is woensdag overleden, omringd door familie." Sjoukje is een natuurlijke dood gestorven. Ze wordt in besloten kring begraven.Sjoukje werd vooral bekend van haar als de huisarts Lydie van der Ploeg in de tv-comedy Zeg 'ns Aaa. Enkele maanden geleden werd bekend dat er bij de actrice kanker was geconstateerd.

Zij voelde zich gedragen en gesteund door zoveel mensen. Alle kaarten en bloemen die zij heeft ontvangen, naar aanleiding van haar ziekte, en haar afscheid van het toneel werden met een mix van verwondering en blijdschap ontvangen", zegt Cornelissen die ook in Zeg ' ns Aaa speelde.

In april werd bij Sjoukje een ongeneeslijke vorm van kanker gevonden. Om optimaal van het leven te kunnen blijven genieten, nam ze het besluit om niet in de ziekenhuismolen te stappen. Ze vertelde hierover in de talkshow Pauw. “Ik heb alles gedaan, heb alles gezien. Ik ben een dankbaar mens, echt waar. Ik heb een prachtige carrière gehad. Ik heb ik weet niet hoeveel mensen iets mooi mogen geven. Wat moet ik dan nog meer willen?”, vertelde ze Jeroen. “Ik ga voor kwaliteit van het leven.

RTL Boulevard/Mediasite.tv