Free Music Radio On Demand:

Om de dag weer een  nieuwe uitzending van Free Music Radio
 
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Humberto Tan moet plaatsmaken voor Twan Huys als presentator van RTL Late Night.

Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben'', aldus Tan woensdagavond in de laatste minuten van de talkshow in kijkcijfernood.

Het gaat al lange tijd niet goed met RTL Late Night. Over het jaar 2015 keken gemiddeld een miljoen mensen naar de tafel van Humberto Tan. Sindsdien raakte het programma volgens gegevens van de stichting Kijkonderzoek jaarlijks 150.000 kijkers kwijt. RTL Late Night haalt zelfs met regelmaat niet eens de dagelijkse kijkcijfer top 25 van de Stichting Kijkonderzoek.

Uit diverse hoeken kwam kritiek, onder meer van AD-columniste Angela de Jong. Zo vroeg ze zich af of Tan niet 'uit zijn lijden moest worden verlost'. ,,Dat RTL Humberto iedere dag daar maar laat zitten en al die redacteuren laat werken aan een programma dat niet meer loopt, dat is gewoon sneu", schreef ze.

Tan  wordt door opgevolgd door Twan Huys

Een stevige metamorfose of zelfs presentatiewissel hing in de lucht. De naam van Beau van Erven Dorens ging rond, omdat hij in de smaak viel als gastheer van de afgelopen zomervariant RTL Summer Night. Dat het Twan Huys zou worden, komt voor velen als een grote verrassing. De presentator van Nieuwsuur en College Tour gaat na de zomer aan de slag.

RTL-programmabaas Erland Galjaard beargumenteert zijn keuze in een persbericht. ,,Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om ‘RTL Late Night’ naar de volgende fase te brengen.''

Over Tan niets dan lof in het statement. ,,Met zijn vakmanschap heeft hij RTL een enorme dienst bewezen en dat blijft hij doen. Daar ben ik hem dankbaar voor”, aldus Galjaard die zelf ook afzwaait bij RTL. De talkshow met Tan was vijf jaar geleden zijn gedroomde opvolger van Barend & Van Dorp. Het was Galjaards kindje. De programmabaas verlaat het tv-bedrijf op 1 mei na 21 jaar voor RTL te hebben gewerkt. 

Tan zelf is alles behalve blij met de wissel, zo bleek woensdagavond. Radio-icoon Frits Spits, een van de gasten in die uitzending, nam het spontaan voor hem op en sprak van een 'onterechte media-hetze' tegen Tan waardoor nu de zenderleiding nu deze beslissing zou hebben genomen. Een applaus in de studio volgde waarbij Tan het niet droog hield. Kijk Hieronder naar  een bedroefde Humberto Tan. Kijk ook naar de reactie van Beau Erven Dorens op de komst Twan Huys hieronder.

 

Ad/Mediasite.tv