Medianieuws

Frits Spits voorlopig niet te horen bij NPO Radio 1

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Frits Spits zijn echtgenote Greetje is ernstig ziek. Dat vertelde Bert Kranenbarg gisterenochtend op NPO Radio 1.

Hij viel in voor Frits Spits die, net als vorige week, zijn populaire radioprogramma De Taalstaat niet kon presenteren.

Vaste luisteraars van het wekelijkse KRO-NCRV-programma De Taalstaat vroegen zich al enige tijd af waarom het vertrouwde stemgeluid van Frits Spits niet te horen was. Spits' invaller Bert Kranenbarg hield zich daarover vorige week zaterdag nog stil, maar vanochtend bleek wat er aan de hand is.

Ook gisteren was het  helaas zonder Frits Spits. Die kan er niet zijn, omdat zijn vrouw ernstig ziek is'', aldus de interim jock  even na 11.00 uur. ,,Daarom openende  hij  ook gisteren  de slagboom die toegang geeft tot de Taalstaat.'' Het bleef bij die boodschap.

De mededeling werd volgens Kranenborg gedaan 'om speculaties te voorkomen'. ,,En in overleg is ervoor gekozen het hierbij te houden. Ik zeg verder helemaal niets'', laat hij deze website na afloop van het programma weten. Op de vraag of hij verwacht ook volgende week nog voor Spits in te vallen, antwoordt hij: ,,Het is allemaal afwachten.''

Frits Spits (70), die zijn vrouw al leerde kennen toen ze nog maar 10 jaar oud was, is sinds 4 januari 2014 de vaste presentator van De Taalstaat. Het programma legt wekelijks uit hoe het gaat met de Nederlandse taal. Ook wordt samen met Het Genootschap Onze Taal jaarlijks gezocht naar de beste leraar Nederlands. Spits en Greetje hebben drie zonen.

 Ad/MEDIASITE.TV