Medianieuws

Danny Nelissen weg bij de NOS

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Danny Nelissen NOS

Het contract van Danny Nelissen bij de NOS wordt niet verlengd.

Dit bevestigt hij zelf aan Shownieuws.De wielercommentator lag onder vuur, nadat Marijn de Vries een column over hem schreef. In de column beschreef Marijn dat zij tijdens de Tour de France drie weken lang deel uitmaakte van het NOS-programma De Avondetappe op locatie. Volgens een schema reed zij iedere dag in een auto met een collega die vulgaire taal uitsloeg. Na een melding bij een eindredacteur kon ze weliswaar in een andere auto meerijden, maar werd er verder niets ondernomen.

Een jaar later mocht ze wel weer bij het programma aanschuiven, maar hing er "een raar sfeertje" waarin lachend werd gezegd dat ze "echt niet bang hoeft te zijn om met hem in de auto te moeten hoor, hahaha." Niemand leek haar te steunen, schreef ze. "Stel je voor dat je in dat sfeertje de leuke tv-analist moet zijn. Met de vieze praatjesmaker tegenover je aan tafel." Weer een jaar later Was Marijn helemaal niet meer welkom bij De Avondetappe, maar een goede reden wordt haar nooit gegeven.

Einde aan samenwerking

Nu komt er een einde aan de samenwerking tussen Danny Nelissen en de NOS. "Het klopt, het nieuws dat Danny Nelissen daar niet terugkeert en zijn contract niet is verlengd. Dat heeft hij bevestigd bij ons vandaag." Volgens Evert klonk Danny aangeslagen aan de telefoon.

We hebben ook de NOS om een reactie gevraagd. Zij hadden verder niks toe te voegen aan de reactie van Danny. Ook hebben we gevraagd hoe het nu met het contract van Tom Egbers zit en of deze ook wordt beëindigd. Daar is nog geen informatie over.

Shownieuws/Mediasite.tv