Medianieuws

Bekerfinale Ajax tegen Willem II scoort bij FOX

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De finale van de TOTO KNVB Beker is zondag door gemiddeld 2.295.000 mensen bekeken. 1.695.000 mensen bekeken de wedstrijd bij FOX op het open net. Op FOX Sports zagen volgens Stichting Kijkonderzoek 584.000 mensen hoe Ajax de beker wist te winnen met een 4-0 overwinning op Willem II. Via FOX Sports GO keken 16.000 mensen.

Op zowel FOX als FOX Sports was dezelfde wedstrijdregistratie te zien, inclusief voor- en nabeschouwing. De uitzending op FOX was het best bekeken tv-programma van zondag 5 mei volgens de cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Na een spannende openingsfase wist Ajax het duel vlak voor rust naar zich toe te trekken met twee snelle doelpunten van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar.

In de tweede helft liepen de Amsterdammers uit naar 0-4 dankzij doelpunten van Huntelaar en Rasmus Kristensen. Zo knokte Ajax zich naar de eerste prijs sinds 2014 en de eerste KNVB Beker sinds 2010. Voor de Tilburgers was het de eerste finale sinds 2005, toen eveneens met 0-4 werd verloren. PSV was toen de tegenstander.

Playoffs Keuken Kampioen Divisie ook op FOX
De finale van de TOTO KNVB Beker was niet de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen op het open net bij FOX, want ook de Keuken Kampioen Divisie-playoffs zijn op de zender te zien. Vrijdag 10 mei begint de eerste ronde. Op 28 mei wordt in de returns van de finalewedstrijden duidelijk of er teams promoveren naar, of degraderen uit, de Eredivisie.