Mediasite.tv Medianieuws

AT5 stuurt nieuwspresentoren weg

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Amsterdammers weten AT5 al jaren via alle denkbare kanalen te vinden. Ook, of juist, als het om het laatste nieuws en achtergronden gaat. Dit jaar trekken site en app bijvoorbeeld maandelijks gemiddeld ruim twee miljoen unieke bezoekers. Logisch dus dat er veel tijd en energie gestoken wordt in de online verspreiding van onze verhalen.

Voor het laatste nieuws van AT5 zetten de meeste mensen niet meer om 17.00 uur de tv aan. Het gros van ons publiek bereikt ons via site, app of social media. Vandaar dat we de vaste nieuwsuitzending in een ander jasje gaan steken.

In plaats van een nieuwsbulletin zie je vanaf 2 juni dagelijks de beste verhalen uit de stad gebundeld in het programma Amsterdam Vandaag. Hierin is ruimte voor actualiteit en achtergronden, zoals je van AT5 gewend bent.

AT5 zet Nieuwspresentatoren op straat

Amsterdam Vandaag is een programma zonder presentator. Een forse stijlbreuk, beseft Adjunct-hoofdredacteur Helene Pronk zich.

‘Dit was van oudsher een plek waar AT5-talent heel zichtbaar volwassen werd. Maar we leiden het gros van ons talent al jaren áchter de schermen op en daar gaan we uiteraard mee door. Ook creëren we ruimte voor meer onderzoek en omarmen we nieuwe, online vertelvormen waar we gezichten aan koppelen. Denk aan stories op social media, of explainers op onze site bijvoorbeeld.’ Kijk hieronder oude nieuws uitzending met inmiddels SBS/NET5 boegbeeld Merel Westrik.

AT5/MEDIASITE.TV