Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na drie bijzonder succesvolle seizoenen van het RTL 4-programma ‘The voice of Holland’, heeft VanVelzen besloten om het stokje over te dragen aan een nieuwe coach. Hierdoor neemt hij het aankomende, vierde seizoen niet meer plaats in de bekende rode draaistoelen.

 

 

VanVelzen blikt tevreden terug: “Ik ben zeer trots op wat ‘The voice of Holland’ inmiddels is: een prachtige springplank voor talent en een vermakelijk maar serieus muziekprogramma. De muzikale en emotionele roller coaster heeft mij heel veel gebracht, en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Ik kan dan ook alle collega’s aanraden plaats te nemen in de rode stoelen als zij de kans krijgen, maar tegelijkertijd ben ik toe aan een nieuwe creatieve uitdaging. Het maken van TV is mij erg goed bevallen en smaakt naar meer, daar gaan we komend jaar over nadenken, maar mijn grootste passie blijft het maken van muziek.”

Ben Saunders werd onder de vleugels van zijn coach VanVelzen de allereerste winnaar van ‘The voice of Holland’: “Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces. In april hoop ik voor de tweede keer vader te worden en in het najaar komt er een reprise van 'The Rush Of Life'-theatertour, daar wil ik mij nu volledig op concentreren, ik voel dat het tijd is om het stokje over te dragen.”

 

Als een van de eerste coaches, zag VanVelzen ‘The voice of Holland’ uitgroeien van de ‘voorzichtige’ start met 1,7 miljoen kijkers tot de shows die tussen de 3 en 4 miljoen kijkers trekken. In oktober van dit jaar won het programma de Gouden Televizier-Ring en het format is inmiddels vanuit Nederland uitgewaaierd over de gehele wereld. Niet alleen op tv springt ‘The voice of Holland’ er uit, ook online leeft het op uiteenlopende manieren bij het publiek terwijl de Nederlandse muziekindustrie er een flinke impuls van heeft gekregen: vele (nummer 1-)hits, nieuwe artiesten en optredens zijn toe te schrijven aan de populaire, door Talpa ontwikkelde en geproduceerde talentshow.

Persbericht RTL 4