Free Music Radio nonstop stream en het weer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De soundtrack bij de film Purple Rain is volgens de luisteraars van Radio Veronica de beste ooit gemaakt.

De afgelopen weken ging Radio Veronica-jock Dennis Hoebee in zijn middagshow Alleen Echte Hits op zoek naar de beste filmsoundtracks.

Aan de hand van de vele reacties en inzendingen werd de Soundtrack Top 20 samengesteld. Het album Purple Rain van Prince & The Revolution kreeg de meeste stemmen van de luisteraars van Radio Veronica. Naast Purple Rain bestaat de Top 3 uit de soundtracks van de films City Of Angels, met muziek van onder anderen Alanis Morissette en de Goo Goo Dolls en Into The Wild, een soundtrack gemaakt door Pearl Jam-zanger Eddie Vedder.

Radio Veronica-jock Dennis Hoebee: "Als je net als ik een enorme muziekliefhebber bent én een waanzinnige filmfreak dan is een soundtrack misschien wel één van de belangrijkste elementen van een goede speelfilm! Het was een leuke uitdaging om samen met de luisteraars de beste soundtracks te kiezen, met als resultaat een prachtige Soundtrack Top 20 en Purple Rain als terechte nummer 1.

De film Purple Rain uit 1984 gaat over The Kid, gespeeld door Prince zelf. Hij is een jongen die worstelt met zijn moeilijke jeugd en tegelijkertijd probeert door te breken als zanger. De film was in zekere zin gebaseerd op het leven van Prince zelf. De filmsoundtrack groeide uit tot één van de best verkochte albums aller tijden en leverde bekende Top 40-hits op als Let's Go Crazy, When Doves Cry, I Would Die 4 U en natuurlijk het nummer Purple Rain.

Dennis Hoebee hoor je elke werkdag tussen om 13.00 tot  16.00 uur met Alleen Echte Hits. De complete Soundtrack Top 20 vind je op de site van Radio Veronica.

Persbericht Radio Veronica