Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RTL Z start met wekelijks programma over innovatie en ondernemerschap.

Samenvatting

Wekelijks programma over innovatie en ondernemerschap. Presentator Hella Hueck en co-host Jim Stolze zoeken vooral naar de drijfveren, creativiteit en doorzettingsvermogen van de mensen die aan de toekomst van Nederland werken. RTL Z, iedere woensdag 12.20 uur, herhalingen gedurende programmering RTL Z.Details

Woensdag 11 september start Toekomstmakers: een nieuw programma van RTL Z over innovatie en ondernemerschap. Presentator Hella Hueck en co-host Jim Stolze zoeken vooral naar drijfveren, creativiteit en doorzettingsvermogen van de mensen die aan de toekomst van Nederland werken. Hella Hueck is een bekend RTL gezicht, haar co-host Jim Stolze is grondlegger van TEDx in Nederland, schrijver, ondernemer en ambassadeur van TED.com. Het programma besteedt veel aandacht aan (actueel) nieuws en wekelijks heeft Jim zijn eigen nieuwsitem met daarin zaken die hem de afgelopen week zijn opgevallen. Toekomstmakers kijkt niet alleen naar successen, maar ook startende ondernemingen en mislukte pogingen krijgen een plek in het programma.

Vaste onderdelen in het programma zijn:

De Garage
In een garage worden veel van de beste ideeën verzonnen en uitgevoerd. Ook in Nederland zijn er genoeg bedrijven die in een garage sleutelen aan dat éne idee dat de wereld moet gaan veroveren. Toekomstmakers gaat bij ze langs en zoekt hen op in garages, afgelegen bedrijfspanden of zolderkamertjes. We laten zien wat voor inventieve, creatieve ‘Toekomstmakers’ ons land rijk is, voorbeelden genoeg.

Vallen en Opstaan
Succesverhalen zijn er genoeg, zeker als het over ondernemen gaat. Maar er gaat niets vanzelf. Een goed idee is snel geboren, maar het ontwikkelen, produceren en succesvol verkopen gaat vaak met vallen en opstaan. Een faillissement hoort er soms bij. In Vallen en Opstaan gaan we op zoek naar mensen die dit allemaal hebben meegemaakt.

Hollands Glorie
We kennen allemaal onze paradepaardjes Philips, KLM, KPN en TomTom. Bedrijven die wereldwijd toonaangevend zijn met hun producten. Maar er zijn er veel meer. De Nederlandse koopmansgeest houdt niet op bij deze reuzen. Overal ter wereld zetten Nederlandse bedrijven de toon, met hun innovatieve producten en handige uitvindingen. Toekomstmakers gaat bij hen langs voor een kijkje achter de schermen. 

Jeroen Windt (uitvoerend producent RTL Z): "RTL Z volgt economische ontwikkelingen op de voet: met ingang van september starten we daarom met een nieuw wekelijks programma over innovatie en ondernemerschap. We laten daar vooral de persoonlijke drijfveren zien van mensen die met de Toekomst van Nederland bezig zijn. Nederland moet het hebben van slimme producten die het leven beter maken en helpen de problemen op te lossen waar de wereld mee kampt. Als wij zorgen dat het buitenland ze graag wil kopen ligt er nog jaren welvaart voor ons. Toekomstmakers geeft een overzicht van deze initiatieven.

Persbericht RTLZ