Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (DWDD).

Dat melden ingewijden, nadat de redactie van de BNNVARA-talkshow woensdagochtend was ingelicht. Van Nieuwkerk maakt dit tv-seizoen nog wel af.

“DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekeer gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen,” vertelt Matthijs. Toch neemt de presentator geen afscheid van BNNVARA want hij heeft namelijk voor drie jaar bijgetekend bij de zender. Hij gaat voor de omroep vanaf januari 2021 een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken.

 De stop van DWDD komt niet onverwacht. De presentator hintte er de afgelopen tijd al meerdere keren op. Zo zei hij vorig jaar zomer al in een interview met het tijdschrift Linda: “Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.” Matthijs zit nu vijftien jaar bij het programma. “Dat is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven.”

Na vijftien seizoenen zet Matthijs op vrijdag 27 maart een punt achter De Wereld Draait Door. BNNVARA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma op de vooravond van NPO1.

 Shownieuws/Mediasite.tv