Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De champagne kan ontkurkt worden bij Eva Jinek. Haar debuut bij RTL 4 heeft meteen voor een kijkcijferrecord gezorgd.

Maar liefst 1,7 miljoen kijkers zaten klaar voor de talkshow. Een ongekend aantal voor de late avond van de commerciële zender. Jinek trok zelfs 63.000 kijkes meer dan The Voice of Holland.

Het was een spannende avond voor Eva Jinek en RTL 4. De presentatrice is voor veel geld overgenomen van NPO 1, waar ze al met veel succes een talkshow presenteerde. Nadat op de late avond op RTL 4 Humberto Tan en Twan Huys moesten stoppen en Beau van Erven Dorens niet bijster hoge kijkcijfers scoorde, is de talkshow van Jinek een prestigeproject. Reclames worden er zelfs voor aan de kant gezet.

En het succes is er. Eva Jinek opent met een kijkcijferrecord. In 2017 haalde ze ooit 1,4 miljoen kijkers toen Patricia Paay bij haar aan tafel zat. De 1,7 miljoen belangstellenden die voor haar eerste talkshow op RTL 4 klaarzaten, is dus een buitengewone prestatie. Ze had weliswaar de lead-in van kijkcijferhit The Voice of Holland, maar die talentenjacht noteert zelfs iets lagere kijkcijfers dan het praatprogramma.

Amalia

In de eerste aflevering keken diverse gasten vooruit op het nieuwe jaar. Ook keerde Jaïr Ferwerda weer terug als verslaggever en hij proostte onder meer met Mark Rutte. Overigens was er nóg een vrouw in de uitzending van Jinek die de aandacht trok: links achter Jinek zat een blonde tiener, die wel zeer veel weg heeft van prinses Amalia. Sommige kijkers zijn ervan overtuigd dat het om de prinses gaat, al menen anderen dat het hier toch echt een zeer goede look-a-like betreft. Zowel de RVD als RTL hebben niet op de speculaties gereageerd, dus de kans dat het hier echt om de kroonprinses gaat, is zeer klein.

De reacties op de eerste Jinek waren positief. Er leek weinig veranderd ten opzichte van haar programma bij NPO 1. Die zender had overigens gisteravond nog geen talkshow staan. Het nieuwe programma Op1 begint aankomende maandag. ,,Het is goed dat de kijker iets te kiezen heeft, zolang ik maar win", grapte Jinek daarover. Kijk hieronder naar start van Eva Jinek op RTL4

AD/MEDIASITE.TV