Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De drie presentatoren van het Songfestival zijn bekend.Het gaat om de volgende drie namen, die zojuist door de AVROTROS zijn bekendgemaakt.

Jan Smit (33), Chantal Janzen (40) en Edsilia Rombley (41) presenteren volgend jaar het Eurovisiesongfestival in Nederland. Jan is momenteel even uit de running vanwege een gezondheidsproblemen, maar zou dus toch zijn droom in mei werkelijkheid zien worden. Chantal Janzen zou dus ondanks haar RTL-contract toch ook het festival mogen presenteren en Edsilia Rombley completeert het trio.

 Dinsdag werden ook al meer details over het Songfestival bekend. Zo is Eric van Tijn één van de nieuwe gezichten in het creatieve team. Hij gaat aan de slag als Musical Director en is in die rol verantwoordelijk voor de begeleidende muziek rondom de drie livehows. Ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows opgezet worden.

Andere nieuwe namen zijn Gerald van Windt en Natasja Lammers als choreografen, Gerben Bakker gaat aan de slag als Head of Show en Twan van de Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werd al bekendgemaakt dat Marnix Kaart en Marc Pos de regisseurs van dienst zijn.

Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie liveshows. Hij ontwikkelt de openingen, pauzenummers en video’s. Ook stuurt hij straks de presentatoren aan, schrijft hij het script en mag hij de volgorde bepalen van de deelnemende artiesten in de liveshows. Hij moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er niet twee ballads achter elkaar worden gezongen.

Van de Nieuwenhuijzen is straks eindverantwoordelijk voor alles wat zich op het podium afspeelt als de 41 acts hun nummer ten gehoren brengen. Hij verwerkt alle creatieve wensen vanuit alle deelnemende landen en probeert die zo goed mogelijk te realiseren. Tijdens de repetities heeft hij nauw contact met artiesten en delegaties over regie, licht en staging. Het songfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale is op zaterdag 16 mei.

Shownieuws/Mediasite.tv