Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veronica TV presentatrice Saar Koningsberger is afgereisd naar Congo, muzikant VanVelzen en zijn band reizen haar vandaag achterna voor het tv-programma MasterPeace: Music above Fighting.  VanVelzen gaat met zijn band en Saar naar het Afrikaanse land voor stichting MasterPeace, een beweging die nu al in veertig landen muziek gebruikt om ‘tegenpolen’ te verbinden en nieuwe conflicten te voorkomen. In MasterPeace: Music above Fighting zien we hoe VanVelzen zich gaat voorbereiden voor een vredesconcert terwijl Saar met de lokale bevolking spreekt. MasterPeace: Music above Fighting betreft een eenmalige uitzending die wordt uitgezonden op de Internationale Dag van de Vrede op zaterdag 21 september bij Veronica TV.

Saar Koningsberger volgt VanVelzen met zijn band en de Congolese superster Innocent Balume, een populaire jonge Congoleese artiest die in 2010 een nationale talentenjacht won en een single opnam met de Amerikaanse rapper Akon. Terwijl VanVelzen en Innocent zich voorbereiden op een vredesconcert, gaat Saar op pad om verhalen te horen van de lokale bevolking en ‘peacebuilders’, die muziek gebruiken als ‘wapen’ voor verbroedering. Ook bezoekt Saar een Coltanmijn, die vaak in handen zijn van rebellen. Door de ogen van Roel en Saar en via de verhalen van de zestienjarige Innocent, leren we hoe muziek een belangrijke hoopgevende rol kan spelen. Innocent Balume is populair in Congo door alle lagen van de bevolking en is daarmee conflictoverschrijdend.

Mark Bruitsman, zendermanager VERONICA TV: "Muziek speelt bij Veronica TV ondertussen weer een steeds grotere rol, niet in de laatste plaats omdat het niet meer is weg te denken uit het dagelijkse leven van onze doelgroep. Wij sluiten ons dan ook graag aan bij de vernieuwende wijze waarop MasterPeace te werk gaat. Met Music Above Fighting als thema laten ze zien dat muziek niet alleen vermaak is maar ook een verbindende rol kan spelen bij conflicten. Muziek als internationale verbroederende taal, wat een prachtig uitgangspunt."

 

Over MasterPeace

Founder van MasterPeace is Ilco van der Linde, ook de founder van Dance4Life en de bevrijdingsfestivals. Ilco: “MasterPeace is twee jaar geleden gestart vanuit de overtuiging dat iedereen met zijn eigen creatieve talent en energie kan bijdragen aan vrede. Met Music above Fighting  kan de kijker de verbindende kracht van muziek ervaren. En je wordt uitgenodigd om mee te bouwen aan MasterPeace, onder meer door je oude mobiel te doneren. De conflicten in Congo komen deels voort uit de strijd om de kostbare grondstof Coltan, dat in mobieltjes wordt gebruikt”.

 

MasterPeace: Music above Fighting

 

Zaterdag 21 september  (Internationale Dag van de Vrede), 21:00 uur bij Veronica TV

 

 MasterPeace: Music above Fighting is een productie van NewBeTV en Tuvalu Media.

Persbericht Veronica TV