Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Na bijna 2 jaar, met meer dan 2.600.000 luisterbeurten, meer dan 500.000 luister-uren en meer dan 100.000 unieke luisteraars per maand mag Pinguinradio.com zich het grootste webradiostation van Nederland en zelfs de Benelux noemen.

Nu wil de zender zich transformeren naar een ‘publieke zender’, maar niet in de gangbare betekenis. In plaats van een commercieel of door belastinggeld onderhouden station, kiest de zender voor een directe benadering: de luisteraars, het publiek, wordt gevraagd om een financiële bijdrage om de zender reclamevrij te houden

 

Crowdfunding

 Momenteel worden er al veel donaties spontaan gedaan, vanaf nu gaat Pinguinradio.com ook actief fondsen werven. De internetradiozender vraagt luisteraars mee te doen aan crowdfunding door een half jaar lang €7,50 per maand over te maken. €5 euro gaat naar de exploitatie van de zender, de resterende €2,50 komt op een spaarrekening. Met dat geld organiseert de zender op 26 Januari 2014 voor de donateurs een evenement in Paradiso in Amsterdam.Dan bestaat Pinguinradio.com 2 jaar. De line up van deze avond wordt mede met de donateurs bepaald.

 

No Bullshit, Great Music

 

Pinguinradio.com bewijst zijn bestaansrecht als webradio. Wereldwijd staat de Nederlandse zender steevast in de top 150 van de ruim 53.000 webradio’s die worden gepeild door Shoutcast.com. In de categorie ‘alternative’ staat ze zelfs wereldwijd in de top 5. De verklaring van dit succes is volgens de makers het centraal stellen van de muziek. Het afgewogen muziekaanbod wordt niet onderbroken door praatgrage dj's, nieuws, reclame, file updates of weerberichten. Het motto is ‘No Bullshit, Great Music’. Hierdoor is de alternatieve zender ideaal om naar te luisteren op de werk en studeerplek, maar ook met vrienden of thuis. Het 'praatloze' format en de muziekselectie, die mede is gebaseerd op de programmering van internationale popfestivals, maakt dat het station ook veel beluisterd wordt in het buitenland, zoals bijvoorbeeld de VS, UK, Australië en Duitsland en zelfs Letland en Columbia.

 

 Persbericht Pingquinradio