Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de aanloop naar het grote inhuldigingsfeest lanceerde MyRadio vorige week een speciaal Koningslied Station, met álle Koningsnummers bij elkaar. MyRadio onderzocht meteen welke Konings-hit het meest populair is onder de luisteraars en als beste is beoordeeld.

Van de Kroningswals van André Rieu tot de ode aan Máxima van de 3JS, van Paul van Vliets ballade 'Oranje de kleur van mijn hart' tot de inhaker 'Koningin van alle mensen' van RTL Boulevard United: alle Koningsnummers zijn te vinden op het speciale Koningslied Station van MyRadio. Luisteraars gaven op het station via een duim omlaag óf een duim omhoog aan welke koningslied-pogingen tot de top 10 behoren.

Een dag voor de inhuldiging weten we welke hit het beste uit de bus is gekomen: Lieve Koningin van Brigitte Kaandorp wordt door de MyRadio luisteraar het best beoordeeld en staat boven aan de lijst! Zij scoorde het meeste aantal duimen omhoog én is de best beluisterde track bij het Koningslied Station.

De MyRadio Koningslied Top 10 ziet er als volgt uit:

 

1. Brigitte Kaandorp - Lieve Koningin 25,68%
2. Allard & Huib - Je bent een Koning 25,32%
3. André van Duin - Willempie (Oranje Boven) 23,29
4. RTL Boulevard United - Koningin van alle Mensen 22,78%
5. Het Andere Koningslied - Morgen, Willem 22,75%
6. Various Artists- Koningslied 21,58%
7. André Rieu - Kroningswals 20,66%
8. Nederland zingt - Wilhelmus van Nassouwe 18,90%
9. Paul van Vliet & Klaas van Dijk - Oranje de kleur van mijn hart 16,03%
10. Wolter Kroes - Nederland kleurt Oranje 13,16%

De laatste dagen zijn er een paar sterke kandidaten bijgekomen, waaronder Brigitte Kaandorp. Zij kreeg het binnen enkele dagen voor elkaar om de meeste ‘likes’ binnen te krijgen en is daarmee het meest in trek bij de MyRadio luisteraar.

Met haar loflied op Koningin Beatrix wist Brigitte de juiste snaar te raken. Op Twitter en Facebook staken bekend én onbekend Nederland eensgezind de vlag uit voor Lieve Koningin en nu wordt haar bijdrage dan bekroond met de hoogste notering in de Koningslied Top 10.

De meeste ‘thumbs down’ is voor Johan Vlemmix en zijn Koninklijk Nederland. Het officiële Koningslied van John Ewbank werd het meest aantal keren geskipt.

De Koningslied Top 10, en alle andere Konings-hits, hoor je op het Koningslied Sation van MyRadio.

MyRadio

MyRadio is persoonlijk, slim, sociaal. En gratis. MyRadio bevat meer dan twintig radiostations in elke muziekstijl. Stel zelf radiostations samen door twee of meer muziekstijlen te combineren en deel ze met vrienden via social media. Elke unieke mix is mogelijk.

Ga naar www.myradio.nl en beleef het zelf.

Persbericht My Radio