Free Music Radio stream

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Overal ter wereld worden toeristen opgelicht. Kees van der Spek laat zich in het nieuwe programma Oplichters in het Buitenland vrijwillig oplichten inpopulaire vakantiebestemmingen. Van der Spek laat zien hoe de praktijk in elkaar steekt en waar je als toerist op moet letten. Met verborgen camera’s legt hij vast hoe de oplichters te werk gaan. Oplichters in het Buitenland is vanaf 31 maart om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Kees van der Spek spreekt met verschillende slachtoffers van oplichtingpraktijken, hij zoekt de verschillende bestemmingen op, variërend van Thailand tot Brazilië en ontmaskert de oplichters.

In de eerste aflevering brengt hij een bezoek aan Bali waar Kees wordt opgelicht door middel van een kraskaarten actie. Hij ontdekt al snel dat de kaarten nep zijn en toeristen lokken naar een malafide time-share constructie onder het mom van het winnen van een grote prijs. 

 

Ook wordt Kees aangehouden wegens het rijden zonder helm.  De lokale politie stelt voor dat hij nu direct een bedrag betaalt om niet naar het gerecht te hoeven. Niet veel later, koopt de corrupte politieagent biertjes voor hem en Kees van het geld dat Kees even daarvoor neertelde.

 

In Oplichters in het Buitenland wordt gaandeweg duidelijk hoeveel verschillende vormen van oplichterij er zijn. Door toeristen hierover te informeren hoopt Kees van der Spek dat mensen oplichters gaan herkennen en niet zelf in de val lopen. “In landen zoals Bali, gaat het zelfs zo ver dat er dieren bij worden betrokken, wil je je afgepakte hoed of zonnebril terug, dan moet je eerst betalen.”

 

Oplichters in het Buitenland

 

Vanaf zondag 31 maart wekelijks om 21.30 uur bij SBS6.

 

www.sbs6.nl/oplichtersinhetbuitenland

 

Persbericht SBS6